fallback

Toyota разкри подробности за новия Prius

Популярният модел ще смени поколенията догодина

Новото поколение на най-популярния хибрид в историята – Toyota Prius, ще излезе догодина. Това съобщиха от японската компания по време на събитието E-Volution, посветено на американската премиера на електрическия кросоувър bZ4X.

Представители на Toyota разкриха съвсем малко подробности за модела, като по думите на един от тях, „той ще бъде нещо наистина изненадващо и невиждано досега“. Той намекна, че следващият Prius ще бъде по-мощен и по-икономичен от предшественика си, като ще получи и някои нови технологии.

Настоящата генерация на Prius е на пазара от 2015 г., като се задвижва от комбинация от 1,8-литров бензинов атмосферен двигател и електрически мотор. Тя ще се запази и при новото поколение, но двата агрегата ще бъдат модернизирани и ще получат по-компактна, но по-мощна литиево-йонна батерия. Сегашната е от поколение XW50 и има капацитет от 8,8 кВт/ч, които стигат за преход само на ток от 40 км.

В Toyota са се отказали от идеята за разработка на изцяло електрическа версия на Prius, тъй като за компанията е много важно моделът да запази достъпната си цена. Известно е обаче, че през 2025 г. ще излезе модификация с двигател с вътрешно горене, която изгаря водород.

fallback
  • #8
    До по-долния ( преди 2 години )
    То добре че ел.колите са общо 200 в България.Че ако бяха 200000 нали ти е ясно кога ще ти дойде реда да заредиш на тия общо 200 станции.
  • #7
    Haha ( преди 2 години )
    И ти какво.Ще спреш Теслата до прозореца на партера и ще пуснеш разклонителя.
  • #6
    Анонимен ( преди 2 години )
    И тая Тесла къде ще я заредиш в България.Едни оптимисти от Атаро клима бяха си взели.После се оказа че за сервиз трябва да платят платформа до Австрия.А през това време да маат джапанки.
  • #5
    Гост ( преди 2 години )
    То пък ВАГ какво прави.Нови турбо двигатели дето тубата с масло трябва да е в багажника.Предпочитам старо изпитано отколкото новите еднодневки.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако има с газова уредба, ще привлекат повечно еко любители.
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Ох горките! Всички други марки представят нови модели и нови платформи, а тези щели да обновяват 20-годишен модел. А защо чакаха толкова много? Ще стигнат Тесла ама друг път. Тесла няма моделна гама, а внедрява нововъведенията веднага след като са готови. Прави средно по 27 промени по производствената линия на седмица. Останалите правят промените чак при следващия модел.
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    щом искат фалит, така да е
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Известно е обаче, че през 2025 г. ще излезе модификация с двигател с вътрешно горене, която изгаря водород - това искам да го видя - по-скъпо гориво със сложна система за пълнене и съхранение и ниското КПД на ДВГ както и всякакви замърсявания като CO2, СО и азотни окиси. Уникално ще е...
fallback
Последни