IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пътна камера обърка номер с надпис на фланелка на пешеходец

Британец получи глоба за нарушение, което не е извършил

В куриозна ситуация изпадна британец, който получи по пощата глоба за каране в бус-лентата в британския курортен глад Бат. Оказва се, че камерата на пътя, която след за нарушители, е заснела надпис на фланелка на пешеходец, като я е взела за регистрационен номер на автомобила.


камера


54-годишният Дейвид Найт от Доркинг получава по пощата глоба в размер на 60 паунда. В съобщението, което е придружено със снимка пише, че е наказанието е за провинение, извършено в град Бат, който се намира на около 200 км от дома на британеца. Мъжът остава безкрайно учуден, тъй като през живота си не е стъпвал в курортното градче.

Найт и съпругата му разглеждат внимателно снимката и виждат, че в бус-лентата всъщност се движи жена, на чиято фланелка има надпис KN19 TER. Същият е и номерът на автомобила на англичанина, който установява грешката и бързо забравя за случая. Месец по-късно той получава ново писмо, в което е уведомен, че глобата му е увеличена на 90 лири, тъй като не е я платил в рамките на 30 дни.

В крайна сметка, съпругата на Дейвид – Пола, се свързва със службата, отговаряща за глобите. Грешката на камерата е разкрита бързо и санкцията е отменена.


0 от 500