IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отива на съд заради нарушени патентни права

Производител на стомана съди автомобилната компания за 179 млн долара

Най-големият производител на стомана в Япония - Nippon Steel Corp, заведе съдебен иск срещу Toyota и нейния доставчик - китайската компания Baoshan Iron & Steel Co. Обвинението е за нарушени патентни права, а сумата, за която претендира ищецът, е 179 млн щатски долара, съобщава Reuters.


Toyota


Производителят на стомана твърди, че Toyota е нарушила негов патент, като е използвала неправомерно магнитни стоманени листове за своите автомобили. Те осигуряват по-ниски загуби на енергия и затова са много често използвани при електрическите превозни средства.

Искът обаче е доста странен, тъй като Toyota е основният клиент на Nippon Steel. Това обаче не пречи на компанията за производство на стомана да поиска от съда да забрани на автомобилния гигант да произвежда и продава коли, в които се използвал такива листа.

От Toyota определиха обвиненията като "несъстестоятелни", а заведения иск като "достоен за съжаление". От автомобилната компания са категорични, че са спазили всички правила. Проблемът в случая явно е доставената стомана от китайската компания Baoshan Iron & Steel Co., Ltd., но и оттам са категорични, че няма нарушение на патентите права.

0 от 500