fallback

Новият Ford Tourneo Connect се оказа VW Caddy

Американската марка представи новото поколение на пътническия модел

Европейското подразделение на Ford представи новото Tourneo Connect. Както се очакваше, това не е оригинален модел, а леко преработен Volkswagen Caddy. Германският автомобил смени поколенията още в началото на миналата година.

Баничарката на американската марка се отличава основно по предната си част , където има други решетка на радиатора, фаровете и броните. Моделът ще се предлага в два варианта на дължина и в три версии на оборудване - Sport, Titanium и Trend. Ще се предлага и всъдеходна модификация Active със защита на каросерията и уникални 17-цолови джанти в два цвята.

Салонът на новия Ford Tourneo Connect е със 7 места, като е добре познат от Caddy. Още в базовото ниво е поставена информационно-развлекателна система с 8,25-инчов екран, а срещу доплащане се предлага и 10-инчов. Приборният панел е 10,25-инчов в стила "виртуален кокпит".

Седалката на предния пасажер се прибира и така може да се превозва това с дължина до 3 метра. Вторият и третият ред седалки не само се прибират, но може и да бъдат свалени. Така се получава товарен отсек с обем 3,1 или 2,6 куб. метра, който е подходящ за спортен инвентар или друг товар. Затова и във Ford наричат Tourneo Connect "автомобил с двойно предназначение.

За модела се предлагат 19 асистента на водача и системи за безопасност, включително адаптивен круиз-контрол, автоматично паркиране и функция за маневриране с ремарке. Някои от тях могат да се управляват дистанционно с помощта на приложение за смартфон.

Задвижването на Ford Tourneo Connect става с 1,5-литров бензинов двигател с мощност 115 к.с. и 220 Нм, както и с два 2,0-литрови турбодизела - със 105 и 125 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана. За най-мощната версия е достъпна система за задвижване на четирите колела, която се предлага за първи път в историята на модела.

Във Ford ще започнат да приемат поръчки за модела в началото на следващата година, а първите клиенти ще получат автомобилите си през пролетта. След пътническата версия ще излезе и товарната Transit Connect.

Още снимки на новия Ford Tourneo Connect - вижте в галерията:

Снимки: Ford

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Едва ли някой ще страда че този Форд няма вече собствена идентичност. Така или иначе кадито е достатъчно добро и е нямало нужда Форд да си причинява излишни разходи за разработка на такъв модел, а и клиентите на баничарките не са от най-претенциозните. Дори Мерцедес не се срамува особено от собствената си версия на кангу, даже в германия си е вървежна.
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    A двигателите на Форд или Фолксван са
  • #2
    Гост ( преди 2 години )
    Не може да бъде!!! Ще вземе да се окаже и че новия пикап на VW е Ford Ranger и тогава какво ще правим?!? :-)
  • #1
    Renault Megan 1.4i ( преди 2 години )
    Пак крадено от Рено.
fallback
Последни