fallback

Тунинговано Audi RS3 вдигна 319 км/ч на магистрала

Спортната версия е със сериозно увеличена мощност (ВИДЕО)

През миналия месец YouTube-каналът AutoTopNL публикува кратко видео с тунинговано Audi RS3 Sportback, което успява да развие 319 км/ч на участък от магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта. Тогава обаче се виждаше само скоростомера, а сега е показан и запис, на който се вижда и случващото се около колата.

Всъщност на RS3 Sportback са му необходими няколко опита, за да стигне участък без трафик, на който може да ускори максимално. Следват няколко опита, в които автомобилът развива над 200 км/ч. При стартиране от място машината вдига 200 км/ч за 9 секунди, а още 20 секунди са нужни за достигане на 300 км/ч.

Трябва да се отчете, че това Audi всъщност е тунинговано. Неговият 2,5-литров двигател с 5 цилиндъра стандартно развива 395 к.с. и 480 Нм, но след доработките мощността му скача до 666 к.с. и 800 Нм, които се предават през системата за задвижване на четирите колела quattro.

Самото видео също добавя усещане за скорост и опасност, което липсваше в предишния клип. Виждайки, че зеленината около пътя, която се размазва, може са се осъзнае, колко всъщност бързо се движи това RS3.

Снимка и видео: AutoTopNL

fallback
  • #2
    110 ( преди 2 години )
    Аз не разбирам немската мания за скорост на обществени пътища 300+ и в същото време Евро 6d и 7 лицемерието на Зелените, набутват ни меки твърди и не знам какви си хибриди, е да ме извиняват, но с 200 по аутобана не са еко, ама хич. Има писти за целта, ако не са достатъчно - да направят нови. Всеки може да види при контролирани условия на писта какви катастрофи стават, какво остава за обществен път. Нямам нищо против високите скорости, но на правилното място и условия.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Не я разбирам немската мания, да правиш комбита с по 500-600 коня, дето вдигат по 300+ километра. Не са само ауди - мерцедес и бмв също имат подобни. Сигурно е за разни семейни, дето искат спортна кола, ама цена им ще се кара, ако цъфнат с едно порше, вместо да платят следването на децата (не че нещо - аз съм за поршето) и са изкочили с ... тва.
fallback
Последни