IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Duster се превърна в товарен автомобил

Трансформациията на популярния кросоувър е засегнала само салона

Компанията Dacia представи нов лекотоварен автомобил, в чиято основа е обновеният по-рано тази година Duster. Благодарение на трансформацията на салона, автомобилът получава по-голямо пространство за транспортиране на товари.


Dacia Duster Van


Промените не са засегнали външния вид на кросоувъра, а само неговия интериор и по-точно задната му част. Превръщането на Duster в товарен модел се извършва още в завода на Dacia, където задните седалки се премахват, а на тяхно място се поставя плосък дървен плот, покрит със здрава повърхност. За разделяне на товарното пространство от предната част на салона е използвана мрежа.

В багажника са поставени редица аксесоари, облекчаващи закрепването на товара. Производителят предлага и подвижен капак, който скрива багажа от любопитни очи, а също така затъмнени задни стъкла и вградена алармена сигнализация.


Dacia Duster Van


Обемът на багажника на товарната версия на Duster е 1623 литра, като машината може да превозва предмети с дължина до 1792 мм. Широчината е 1247 мм, а височината - 917 мм (при моделите с предно предаване). Товароподемността е 503 кг.

Гамата двигатели се състои от бензинови и дизелови мотори, като версия с пропан-бутан не се предлага. Бензиновите двигатели са с мощност 90, 130 и 150 к.с, а дизелът е само един със 115 к.с. Единственият мотор, който може да се съчетава с новата автоматична скоростна кутия, е TCe със 150 к.с. В същото време само дизелът се предлага с 4х4, останалите са с предно предаване.

Още снимки на товарния Duster - вижте в галерията:

Продажбите на товарния автомобил на Dacia вече стартираха във Великобритания, където цената започва от 12 795 лири. На по-късен етап моделът може да се появи и на други пазари в Европа.

Снимки: Dacia

0 от 500