fallback

Концернът Daimler се раздели на две

Компаниите Mercedes-Benz Group и Daimler Trucks ще бъдат независими една от друга

Концернът Daimler се разделя на две отделни подразделения, които ще функциониран независимо едно от друго. От февруари 2022 година едното от тях - Mercedes-Benz Group, ще се занимава с леките автомобили, а другото - Daimler Trucks, ще отговаря за товарните.

Решение за отделянето на товарното подразделение беше взето на извънредно общо събрание на акционерите. На него беше решено също компанията Daimler Truck Holding AG да излезе на Франкфуртската фондова борса до края на 2021 година. На акционерите беше предложено да одобрят преименуването на автомобилния холдинг Daimler в Mercedes-Benz Group AG, в което ще влязат Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach и Mercedes-EQ.

"Daimler се разделя на две силни и независими компании и като развием техния пълен потенциал, ще създадем два безспорни лидера в иновациите, които ще задават темпото в своя отрасъл. Mercedes-Benz Cars & Vans и Daimler Trucks & Buses - това са различни компании с определени групи клиенти, технологии и капитал", обясни председателят на УС на Daimler AG и на Mercedes-Benz AG - Ола Каллениус.

Компаниите ще работят напълно независимо една от друга, като тази за товарните автомобили ще включва марките Freightliner, Fuso, Western Star и др. Сегашните акционери ще притежават 65% от акциите в новия Daimler Truck Holding AG, която ще бъде регистрирана на фондовата борса като независима компания.

Снимки: Daimler

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Следващата стъпка към поглъщането им оъ Гелли
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    И аз сега какво трябва да направя
  • #4
    тупак ( преди 2 години )
    дали нямат основният акционер са двама китайци и саудитец.
  • #3
    до долния ( преди 2 години )
    Хубаво е да знаете, че основните и най-важни автомобилни пазари са два. Китай и САЩ.Така че не само имат право на глас, ами са и много важен партньор. В застаряваща и упадаща Европа, скъпи Мерцедеси купуват само руснаците май вече.
  • #2
    до долния ( преди 2 години )
    Хубаво е, че си си написал името, а иначе Mercedes не ги мисли! Само за инфо - въпросните китайци имат 10% и нямат право на глас!!
  • #1
    капут ( преди 2 години )
    Китай контролира и двете първи по акции са втори саудитци трети пак китайци.
fallback
Последни