IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струва притежанието на Bugatti Chiron Pur Sport?

За 4 години собственикът ще похарчи над 300 000 евро, без парите за бензин и застраховка

Жител на Сингапур посети дилърски център Bugatti и изясни, колко ще струва притежаването на хиперколата Chiron Pur Sport. В случая той изчислява само разходите за обслужване на автомобила, като в сумата не включва парите за бензин и застраховки. Оказва се, за 4 години собственикът на колата ще плати над 300 000 евро.


Bugatti Chiron Pur Sport


Публикацията с цените на обслужването беше качена във Facebook, но по-късно беше премахната, като се появи обяснение, че "това е уважавана марка с богата история и впечатляващи постижение в автомобилостроенето и автомобилния спорт". По всяка вероятно, представителството на Bugatti в Сингапур не е давало съгласие за публикуването на подобна информация.

Въпреки това, някои медии в страната успяха да покажат цените. Например, първото техническо обслужване на хиперколата се извършва след 14 месеца или след 16 000 км пробег. Сменя се маслото с филтрите, охлаждащата течност и всички 16 пробки, като това струва 21 160 евро. На година и половина се сменят гумите заедно със спирачните дискове, апаратите и накладките. Цената на комплекта е 42 327 евро, а цялото обслужване на спирачната система излиза 52 948 евро


Bugatti Chiron Pur Sport


В края на втората или началото на третата година производителят препоръчва да се сменят всички турбини, което струва 22 345 евро. По същото време въздуховодите се сменят с нови срещу 18 867 евро, поставя се и нов резервоар - 37 633 евро. Смяната на челното стъкло, което на третата година вероятно ще бъде напукано, излиза още 50 500 евро.

Всичко това означава, че притежанието на Bugatti Chiron Pur Sport за 4 години ще струва над 300 000 евро на собственика. За постоянни клиенти производителят прави отстъпи до 30%, но това едва ли е сериозна утеха.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    GLK 220 ( преди 2 години )
    Който има за уиски, има и за лед.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сериозен автомобил за хора със сериозно доходи, а не семкаджии и дошоваци !
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този , който ще отдели 3-4 милиона за да си купи такава кола, едва ли го бъркат 300 к за 4-ри години:)))
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 2 години )
    Богатите собственици на подобни автомобили често ги карат и на писта. Точният въпрос е колко струва 1 мото час на писта за такъв автомобил. Горните цени ще ви се видят евтини, особено ако се налиж да сметите комплект гуми + джанти след пистов ден. Гумите на Вейрон можеха да издържат 5 минути при скорост 400км/ч, но и без това 100 литровият резервоар няма да стигне за 5 минути.
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    2втек ( преди 2 години )
    За 4 години смяна на предно стъкло, накладки с дискове и апарати, турбини, резервоар... Смятай колко издържа тоя автомобил. След 10 години трябва да го подмениш целия, ако го караш,
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р.Куртев ( преди 2 години )
    Или с две думи : Ако питаш колко струва поддръжката-не можеш да си я позволиш !