IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отказа ремонт по гаранция на Model S, повредена от дъжд

Американската компания не признава вината си за подобни щети

Произведена през 2014 година Tesla Model S попада под проливен дъжд и въпреки уверенията на Илон Мъск, че колите на компанията му могат да функционират и като лодки, колата получава сериозни повреди. Нейният собственик се обръща към сервиз на Tesla, но получава отказа за ремонт по гаранция.


Tesla


Според собственика, електромобилът е бил оставен на улицата по време на порой, като не е попадал в дълбоки локви. Дори и при тази ситуация обаче моторът излиза от строя. Всички коли на Tesla са с 8-годишна гаранция, така че този Model S би трябвало да бъде ремонтиран за сметка на производители.

От компанията обаче отказват, тъй като според условията на гаранцията, Tesla не носи вина, ако автомобилът дори частично е потопен под вода. Доводите на собственика, че това не се е случвало, не са приети и той трябва да плати 8000 долара за ремонт. В крайна сметка, от компанията се съгласяват да заменят уплътнителите и изолацията, но останалите разходи са за сметка на собственика.

Оказва се, че това не е първият подобен случай, като с този проблем са се сблъсквали и други собственици на Tesla Model S. Всички те също получават отказ от компанията и са принудени да ремонтират колите си за собствена сметка.


 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    R ( преди 2 години )
    Хубаво сте преписвали, но поне разяснете очевидната липса на информация - давена ли е колата или протекла вътре, въпреки "изолацията"
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хич не става ясно наводнена ли е, плувала ли е, или Мъск си е просто аутист, така че съд
  • #5
    23 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма ли някакво приложение, срещу наводнение ;)
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Колега #3 щом се съгласяват да сменят уплътнителите и изолацията, явно, че просто се е наливала отгоре, както казваш "през гевгир".
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Въпроса е дали е бил наводнен защото нивото на водата се е вдигнало високо или защото проливния дъжд е минал като през гевгир и влязал в колата. Ако е второто, би трябвало гаранцията да важи.
  • #2
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Хахах, тарикатчето Илон не е свикнало да дава, то само търси бунаци да взима! До #1Колата не е наводнена - просто си е глокник!
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че кой производител признава гаранция при наводнен автомобил?