fallback

Tesla отказа ремонт по гаранция на Model S, повредена от дъжд

Американската компания не признава вината си за подобни щети

Произведена през 2014 година Tesla Model S попада под проливен дъжд и въпреки уверенията на Илон Мъск, че колите на компанията му могат да функционират и като лодки, колата получава сериозни повреди. Нейният собственик се обръща към сервиз на Tesla, но получава отказа за ремонт по гаранция.

Според собственика, електромобилът е бил оставен на улицата по време на порой, като не е попадал в дълбоки локви. Дори и при тази ситуация обаче моторът излиза от строя. Всички коли на Tesla са с 8-годишна гаранция, така че този Model S би трябвало да бъде ремонтиран за сметка на производители.

От компанията обаче отказват, тъй като според условията на гаранцията, Tesla не носи вина, ако автомобилът дори частично е потопен под вода. Доводите на собственика, че това не се е случвало, не са приети и той трябва да плати 8000 долара за ремонт. В крайна сметка, от компанията се съгласяват да заменят уплътнителите и изолацията, но останалите разходи са за сметка на собственика.

Оказва се, че това не е първият подобен случай, като с този проблем са се сблъсквали и други собственици на Tesla Model S. Всички те също получават отказ от компанията и са принудени да ремонтират колите си за собствена сметка.

 

fallback
  • #7
    R ( преди 2 години )
    Хубаво сте преписвали, но поне разяснете очевидната липса на информация - давена ли е колата или протекла вътре, въпреки "изолацията"
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    хич не става ясно наводнена ли е, плувала ли е, или Мъск си е просто аутист, така че съд
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма ли някакво приложение, срещу наводнение ;)
  • #4
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Колега #3 щом се съгласяват да сменят уплътнителите и изолацията, явно, че просто се е наливала отгоре, както казваш "през гевгир".
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Въпроса е дали е бил наводнен защото нивото на водата се е вдигнало високо или защото проливния дъжд е минал като през гевгир и влязал в колата. Ако е второто, би трябвало гаранцията да важи.
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Хахах, тарикатчето Илон не е свикнало да дава, то само търси бунаци да взима! До #1Колата не е наводнена - просто си е глокник!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Че кой производител признава гаранция при наводнен автомобил?
fallback
Последни