fallback

Tesla отказа ремонт по гаранция на Model S, повредена от дъжд

Американската компания не признава вината си за подобни щети

Произведена през 2014 година Tesla Model S попада под проливен дъжд и въпреки уверенията на Илон Мъск, че колите на компанията му могат да функционират и като лодки, колата получава сериозни повреди. Нейният собственик се обръща към сервиз на Tesla, но получава отказа за ремонт по гаранция.

Според собственика, електромобилът е бил оставен на улицата по време на порой, като не е попадал в дълбоки локви. Дори и при тази ситуация обаче моторът излиза от строя. Всички коли на Tesla са с 8-годишна гаранция, така че този Model S би трябвало да бъде ремонтиран за сметка на производители.

От компанията обаче отказват, тъй като според условията на гаранцията, Tesla не носи вина, ако автомобилът дори частично е потопен под вода. Доводите на собственика, че това не се е случвало, не са приети и той трябва да плати 8000 долара за ремонт. В крайна сметка, от компанията се съгласяват да заменят уплътнителите и изолацията, но останалите разходи са за сметка на собственика.

Оказва се, че това не е първият подобен случай, като с този проблем са се сблъсквали и други собственици на Tesla Model S. Всички те също получават отказ от компанията и са принудени да ремонтират колите си за собствена сметка.

 

fallback
  • #17
    До 22 ( преди 2 години )
    Колегата от 23 го е написал точно и ясно.Повтарям, че тоя проблем не е от вчера.Просто потърсете в интернет и ще видите колко сходни случаи има.Най-много са постовете в Reddit.
  • #16
    До 11 от СХ-5 ( преди 2 години )
    Викаш, ако ел. мотора е отдолу под колата ? И не е в отделение... и няма достъп до там... и няма нещо, като да речем, капак ...Който капак да е с уплътнение, което, да речем, да пропусне вода ... ? Разбирам, че ги харесвате тия Тесли, ама айде малко по-сериозно.
  • #15
    ТИСЛЪ ( преди 2 години )
    Не цвърка ми направо се къпе и "благославя" Елънчу!
  • #14
    TSLA ( преди 2 години )
    Голям праз! Тарикат мъж не църка.
  • #13
    До долния ( преди 2 години )
    Ъхъ, понеже немаш уплътнения по капака отстрани и отгоре. При запушен дренаж и порой, сещаш ли се каде отива водата? Има два варианта ако са ти зле уплътненията и един вариант при изправни такива.
  • #12
    анонимен ( преди 2 години )
    Смяна на уплътнения за сметка на Тесла? Е те от Тесла сами са си признали къде им е фабричния дефект. Собственика е казал, че дори не е влизал в локви тоест повредата е от лоши уплътнения при дъжд. Мен лично ме учудва, че ел. Двигател може да струва 8000 золара. Явво нещо толкова елементарно и просто като 6онструкция струва колкото един ДВГ, с много по-сложна и скъпа конструкция.
  • #11
    До долния ( преди 2 години )
    Приятелю, да прочете някъде за вода в купето? Дори да отвориш прозореца и да вкараш пожарникарски маркуч в купето като ги напълниш догоре с вода за да прелее през прозореца, електродвигателя ще остане сух, защото се намира под шасито и няма как да бъде намокрен отгоре. Единственият вариант да се намокри е автомобилът да бъде потопен във вода.
  • #10
    анонимен ( преди 2 години )
    На мой познат, на чисто нова Мазда СХ-5 му влизаше вода от някъде. Закара я в дилъра, от там му дадоха друго "оборотна" кола докато отстранят проблема. Оказа се, че силикона с който лепят предното стъкло е пропускал някак. Оправиха силикона, смениха му мокета с нов и не плати една стотинка. При Тесла явно нещата стоят по друг начин, защото за този проблем съм чел и другаде, на далеч по-нови коли от 2014-та година.
  • #9
    До Шминтирит ( преди 2 години )
    То си пише че е при дъжд, но някой трябва да чете... Щом сменяват уплътненията, значи са шит и след 5г стават на пластмаса. Така при порой всичко влиза у мотора. Честито на собствениците. Би следвало да си следят уплътненията изкъсо и да сменяват при съмнения
  • #8
    Шминтирит ( преди 2 години )
    А бе Шментири тинтири, как точно се наводнява електродвигател дори с повредени уплътнения, ако дъжда вали отгоре върху автомобила и двигателя не е потопен във вода? Очевидно е че щом двигателя се е напълнил с вода, автомобилът е бил потопен и става въпрос за наводнен автомобил, а не за намокрен от дъжд.
fallback
Последни