IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Mercedes-Maybach S-Class най-накрая да се конкурира с Rolls-Royce Phantom?

Едно сравнение между двете супелуксозни лимузини, които са доста различни (ВИДЕО)

Мнозина смятат, че Rolls-Royce Phantom е най-добрият израз за демонстриране на автомобилното богатство. Но S-Class Maybach на Mercedes също е много впечатляващ, благодарение на съчетанието си от лукс и технологии. Това кара мнозина а да се питат, дали новият флагман на германския производител може най-после да се сравнява с британската лимузина.


Mercedes-Maybach S-Class vs Rolls-Royce Phantom


Отговор на този въпрос се опитва да даде екипът на YouTube-канала Throttle House, който сравнява двата автомобила. На пръв поглед подобно сравнение е немислимо, като така смятат не само феновете на BMW и Rolls-Royce, които са категорични, че единият автомобил е най-добрата луксозна кола на света, докато другият си е просто стандартна S-Class, която е получила допълнителни подобрения от Maybach.

Оценяващите две лимузини в случая отбелязват, че моделът на Rolls-Royce предлага лукс от старата школа, което означава най-добрите материали, качество на изработка и комфорт. Британският модел постига това перфектно, като всичко, до което се докосвате в него, е висококачествена кожа, метал или дърво, без да се вижда парче пластмаса.


Mercedes-Maybach S-Class vs Rolls-Royce Phantom


Пътуването с Phantom e описано като гладко като „каяк в спокойно езеро", а кормилното управление е толкова леко, че колата може да се управлява само с един пръст, въпреки че тежи 2560 кг. А нещо, което няма да намерите в S-Class, дори той да е Maybach, е нивото на персонализиране. То включва всичко, за което може да се сети клиентът.

От своя страна лимузината на Maybach най-добре може да се обобщи като „лукс в излишък“. Тя разполага с десетки екрани, въртящи се високоговорители и специално осветление, но предлага е седалки с масаж, в които може да се легне, а също така хладилник и сгъваема маса. Най-голямото предимство на този автомобил е цената, която е само на половина на тази на Phanthom. А това означава, че ако S-Class Maybach има 75% от предлагането от Rolls-Royce, това също е отлично постижение.



Разбира се, сравнението до голяма степен се свежда до лични предпочитания, така че всеки може да прецени дали е съгласен с оценката на екипа на Throttle House във видеото.

Снимка и видео: Throttle House

0 от 500