IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus 900 Rocket Edition е най-бързият SUV на света

Доработеният всъдеход развива максимална скорост 330 км/ч.

Всъдеходът Brabus 900 Rocket Edition беше представен на яхтеното изложение в Монако през 2021 година, а сега обявава претенции за титлата на „най-бърз уличен легален SUV в света“.


Brabus 900 Rocket Edition


Максимална скорост на тази ракета е 330 км/ч, като Brabus ще произведе само 25 бройки от базирания на модела GLE Coupe автомобил. Цената му стартира от 381 243 евро (без данъците), което го прави и един от най-скъпите автомобили на света.

Точно преди два месеца Brabus представи 800 SUV Coupe, базирано на Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupe, но сега стана ясно, че компанията разполага и с още по-бърз вариант. Доработката стартира с двигателя - V8 с двойно турбо, като обемът му е увеличен от 3982 куб. см в стандартния си вариант до 4407 куб. см. Модификациите включват нови турбокомпресори, по-големи ковани бутала, нов колянов вал, помпи за високо налягане, нова изпускателна система и актуализация на софтуера.


Brabus 900 Rocket Edition


След всички подобрения агрегатът вече развива 900 к.с. и 1250 Нм въртящ момент. Мощността се предава на четирите колела благодарение на системата 4MATIC+ чрез 9-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди.

По данни на Brabus, като максимална скорост този SUV превъзхожда Bentley Bentayga Speed, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo GT и всеки друг модел от този клас на пазара. За да бъде постигнато това, колата получава 23-цолови джанти Brabus Monoblock Y „Platinum Edition“, обути в гуми Continental (размери 295/30 ZR23 отпред и 335/30 ZR23 отзад).


Brabus 900 Rocket Edition


Тунинг-компанията добавя и свой собствен контролен модул в системата за пневматично окачване, който снижава колата с 25 мм. Подобренията по екстериора са в стила на Brabus 800 SUV Coupe с елементи от въглеродни нишки на каросерията, включително нова решетка, преден сплитер, удължители на калниците, заден спойлер от три части, дифузьор и спортна изпускателна система от неръждаема стомана. Тя има четири изпускателни тръби от титан или карбон с активно управление на звука.

В интериора Brabus добави фина кожена тапицерия, която може да бъде във всеки желан от клиента цвят в комбинация с алкантара, дърво и въглеродни нишки.

Още снимки на бруталния всъдеход - вижте в галерията:

Желаещите да притежават „най-бързия уличен легален SUV в света“, трябва да побързат и да поръчат автомобила, тъй като Brabus ще произведе само 25 примера от 900 Rocket. Началната цена от 381 243 евро (447 407 долара) е 4 пъти по-висока от тази на стандартния модел, като опциите могат да я увеличат значително. За спокойствие на клиентите Brabus предлага 3-годишна или пробег от 100 000 км гаранция.

Снимки: Brabus

0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи това е тунинг СУВ и трябва да се сравнява с други такива. Това не е Мерцедес,а Брабус,защото от първообраза е останало като гледам само формата на купето,всичко друго е променено. Мисля,че от Вайзах или от Санта Агата Болонезе могат да направят достоен отговор на това ако въобще има смисъл.Защото иначе е изхвърляне като чи..я на мокър пясък.
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С тези безумни гуми /30 ZR23 няма значение какъв просвет има. Ако минава всеки ден по Джеймс Баучер нищо няма да остане здраво по него :D
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    джигит ( преди 2 години )
    Trackhawk е по-слаб и ускорява за 2,9 секунди
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 2 години )
    Номера тука е да доплатиш още 10 000 евро за да премахнат безумното червено от интериора. Отвън колата си е ОК. Не е всъдеход, по скоро назобен хечбек.
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ima vazdushno oka4vane i uveli4ava prosveta s 6 sm.Kav vi e problema?
  • #7
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Това може да е "бегачка", но в никакъв случай "всъдеход". Пак русизми! С тези нископрофилни пистови гуми и малкия просвет си е само за къра!
  • #6
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Най-най-най ( преди 2 години )
    Както и най-грозен и кичозен паркетник!
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    С това червено интериора е отвратителен, веднага да го сменят иначе няма да си поръчам.
  • #4
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Дедо Искрен ( преди 2 години )
    Пак Мерцедес са най-добри ! Направо ще се изям !
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Men ( преди 2 години )
    Кое му е вседеходното, като гледам колко е нисък и през малко по висок легнал полицай няма да мине без да задере...