IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG SL почти свали камуфлажа

Премиерата на новото поколение на роудстъра е съвсем близо

Пригответе се да се сбогувате с Benz SL и да се запознаете с AMG SL, тъй като следващото поколение емблематичния роудстър на Mercedes е разработен от по-бързото подразделение със седалище в Афалтербах. Официалната премиера на модела е съвсем близо, а свидетелство за това е прототип с минимален камуфлаж, забелязан в близост до "Нюрбургринг".


Mercedes-AMG SL Roadster


Все пак, светлините - както предните, така и задните, все още са покрити, но пък всичко останало се вижда. Новият кабриолет с мек покрив изглежда значително по-различно и по-спортно от застаряващия R231, който предстои да замени. Той ще играе двойна роля, тъй като е разработен да заеме мястото на още един модел - AMG GT Roadster.

Предната част е доминирана от внушителна решетка от Panamericana, оградена от елегантни фарове, които са в стила на новите модели, носещи триъгълната звезда. Дългият капак остава верен на наследството на SL, като това важи и за общите пропорции на кабриолета, въпреки че той няма да получи нито един детайл от предшественика си.


Mercedes-AMG SL Roadster


Очакванията са, че новият AMG SL ще получи 6-и и 8-цилиндрови двигатели, като всички ще бъдат електрифицирани. Не е ясно, дали кабриолетът ще може да побере сложната хибридна система на AMG GT 63 E Performance, като не е изключено тя да бъде леко ограничена. Ако все пак роудстърът бъде оборудван със зареждащ се хибриден агрегат, то той може да развива 831 к.с. и 1400 Нм.

На някои пазари, където има големи данъци върху новите автомобили с двигатели с голям обем, Mercedes-AMG ще предлага SL с 4-цилиндрови двигатели. Това вече се случва с други модели - като CLS, например, който в Китай се продава с 1,5-литров мотор.

Снимки: CarPix

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    И с камуфлажа и без него - се тая: пълна ГРОЗОТИЯ, ама гроссе шайсе е техния наистина умишлено насаждан и яко ГРОЗЕН дизайн. По-скоро не бих го нарекъл "дизайн", а нещо като пълен шийт. Дадоха по ТВ неква доста намаана поизмислена германка, пишеща се дизайнерка на Мерца-Бенца, която фалеше активно налево-надесно новата псевдо-визия на МайБаха...Е,ми, и аз да съм прадавач на сергия и аз ке си фалим новата изложена там стока,та белким некой будала се излъже и захапе "стръвта" като добАр рибокь.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    задницата е като ритната, висока линия на прозорците... по-скоро може да мине за SLK. Слагаш го до един префейсов R230 и бледнее... от въпросния насам, SL-a е само надолу за съжаление :(
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    рфе ( преди 2 години )
    Не е подигравка....на тия гадове, ако им дадът нещо по-голямо ще изсмучат и малкото останал петрол....
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "" CLS, например, който в Китай се продава с 1,5-литров мотор."" Е това вече е подигравка.