IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственикът на това Audi RS Q8 чака година за доставка

Спортният кросоувър е в уникален цвят и със значително увеличена мощност (ВИДЕО)

Позиционирането на Audi в йерархията на Volkswagen Group, не позволява на RS Q8 да се изправи срещу Porsche Cayenne Turbo GT, а камо ли срещу забележителното Lamborghini Urus.


Audi RS Q8 Qatar Edition


Това обаче съвсем не прави флагмана на SUV-моделите от Инголщад по-малко желан, какъвто е случаят с тази версия. Този автомобил е направен по поръчка от клиент на марката в Катар, който е трябвало да изчака цяла година, преди да  му бъде доставен.

Уникалното RS Q8 е поръчано в блестящ нюанс Austin Yellow, който е създаден от подразделението Audi Exclusive. В същия цвят са контрастните шевове в салона и това също е част от екстрите, предлагани от подразделението, занимаващо се с индивидуалните поръчки на специалните клиенти на марката.


Audi RS Q8 Qatar Edition


Най-мощният SUV на Audi Sport получава и нова система ECU за управление на 4,0-литровия V8 двигател с две турбини, като тя е дело на тунинг-ателието ABT Sportsline. Освен това, кросоувърт може да се похвали и с персонализирана изпускателна система Akrapovic, която осигурява звук, който е типичен за суперкола, но не и за голям и тежък SUV.

След модификациите мощността на двигателя е увеличена до 740 к.с. и 920 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и достигане на максимална скорост от 330 км/ч. А това е нещо, за което повечето такива модели на пазара дори не могат да мечтаят.

Още снимки на уникалния кросоувър - вижте в галерията:

Със сигурност този RS Q8 не е и евтин, тъй като базовата му версия струва 137 260 евро в Европа, докато в САЩ цената е по-ниска - 115 400 долара. Само боята обаче е около 4000 евро, а 23-цоловите джанти с 5 спици струват 25000 евро.

Допълнителният пакет Black Optic също е 2500 евро, а керамично-спирачните механизми са още 7000 евро, като това е преди модернизирането на интериора от Audi Exclusive. И така в крайна сметка кросоувърът може да се доближи до Porsche Cayenne Turbo GT, което струва 181 000 долара в САЩ. А защо не и до Lamborghini Urus, чиято стартова цена е 205 000 долара.


Снимки и видео: Auditography

0 от 500