fallback

Електрически камион постави рекорд по пробег

Машината измина 1099 километра без дозареждане (ВИДЕО)

Електрическият камион Futuricum успя да измине 1099 км без допълнително зареждане, което е световен рекорд. Той беше поставен на изпитателно трасе на компанията Continental край Хановер, което е с дължина 2,8 км.

Машината беше управляване поред от двама шофьори, които се сменяха на всеки 4,5 часа. Те навъртяха общо 392 обиколки със средна скорост 50 км/ч, като се нуждаеха от 23 часа, за за изминат цялото разстояние. И постижението им попадна в книгата на рекордите Гинес.

Камионът Futuricum не е прототип, а напълно готов модел. Той се използва от доста време в Швейцария, като през последните 6 месеца превозва стоки от складовете в Мьолин (близо до Базел) до разпределителния център в Бухсе (предградие на Цюрих). Разстоянието, което изминава машината, е 300 км.

Камионът е с тегло 19 тона, като се задвижва от електромотори със съвкупна мощност 680 к.с. Машината разполага с акумулатор с капацитет 680 кВт/ч, но за поставянето на рекорда помага не само той, а и гумите с ниско съпротивление на Continental.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    За сега камионът на Тесла минава толкова в някоя Power point презентация :)
fallback
Последни