IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz отбеляза специален юбилей

Компанията посвети колекция от дрехи на системата SRS

Компанията Mercedes-Benz представи разработена съвместно с американския дизайнер Херън Престън колекция от дрехи с красноречивото име Airbag. Тя действително е направена от преработени въздушни възглавници и даже е способна да се издува, но как точно става това, не се съобщава. Колекцията ще дебютира на Mercedes-Benz Fashion Week в Берлин от 6 до 8 септември.


Mercedes-Benz


Mercedes-Benz внедрява първата възушна възглавница през 1981 година на седана S-Class, поколение W126. Флагманът става първият модел на марката, оборудван с аербъг, като първоначално като опция се предлага само за водача. От 1985 година тя влиза в базовоото оборудване на версиите 500SEL/SEC.

Година по-късно въздушната въглавница за пасажера започва да се предлага като опция, а през 1990 година става и част от базовото оборудване. За да отбележи юбилея на тази основна система за безопасност, Mercedes и американецът Херън Престън направиха специална колекция от дрехи.

Германският производител твърди, че дрехите от въздушни възглавници разширяват траниците на иновациите в модата и точно като въздушните възглавници, които са в основата на колекцията, могат да се надуват и да се спускат.

"Mercedes-Benz е культов бранд, който отделя огромно внимание на културата, а аа самият също се отнасям с огромно възхищения към нея. Затова и нашето партньорство се роди е напълно естествено и едновременно с това много вълнуващо", сподели Престън.

Самата колекция Airbag ще се появи в продажба в онлайн-магазина на модната марка GOAT от 10 септември.

Снимка: Mercedes-Benz
 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    За предстеватил на нация, чийто единствена иновация е чушкопека (обявено в България за революцията в домакинствата на 20 век) много смело и безпочвенно плюеш по немците, на които се дължи и продължава да се дължи възхода в много индустрии през 20 и 21 век ..... Някаква типична тукашна черта е, хорица непостигнали нищо, да плюят по такива постигнали много!!!!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 0т БулГер ( преди 2 години )
    Като трезво мислещ фен на Германците ,който кара Тойота.Къде са GMS , Ford , Chrysler..... фенове са на Тесла . Да не забравяме и всички китайци , които ги произвеждат...
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Стига глупости ( преди 2 години )
    Немец и иновацияПървите еърбегове са на Крайслер