fallback

Toyota ще помага на Apple за направата на автомобил

Серийният модел на технологичния гигант ще излезе през 2024 година

Американският технологичен гигант Apple най-после е на път да намери партньор, който ще му помогне с разработката и пускането на пазара на първия автомобили.

Според последните информации, компанията вече е стартирала преговори с Toyota и ако те бъдат завършени успешно, ще бъде сключена сделка. Тя ще засяга най-вече акумулаторите на автомобила на Apple, който ще представлява електрическо превозно средство с автопилот.

По-рано от Apple се срещнаха с представители на южнокорейските SK Group и LG Electronics, с които също е обсъждана темата за акумулаторите, съобщава MacRumors. В случая любопитното е, че през пролетта шефът на японската компания Акио Тойода публично предупреди Apple за трудностите в автомобилната индустрия. Тогава той заяви, че за направата на успешен продукт не е достатъчно само да притежаваш технологии, но и да си готов да отговориш на въпросите и претенциите на клиентите в продължение на 40 години.

Сред евентуалните партньори, с които преговаря Apple, са още Nissan, Magna и Hyundai. Не всички разговори обаче са протекли успешно, като Hyundai дори си навлече гнева на американците, след като негови представители разкриха подробности за възможно сътрудничество.

Снимка: Motor1

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    А тойота кой ще ги научи да правят коли?
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, ябълката има пазарна капитализация за $2.550 Trillion, но ганювчетата плюят ли плюят, ще има да чакате да фалират, смешници
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    И господ да слезе не мож им помогна на ябълката
  • #2
    sameman ( преди 2 години )
    *** стартира с експертрно мнение.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Куц ще помага на сакат.
fallback
Последни