IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италиански хибрид ще спасява американски модел

Dodge Hornet излиза в производство след 16-годишно чакане

На автосалона в Женева през 2006 година компанията Dodge представи концептуалния си модел Hornet, който така и не се се появи в серийно производство. Американският производител обаче има намерение да пусне на пазара компактен кросоувър с това име, като премиерата му ще се състои през 2022 година.


Dodge Hornet


В основата на Hornet ще бъде вторият кросоувър на Alfa Romeo - Tonale, чиято премиера също е насрочена за догодина, съобщава изданието Mopar Insiders. Така Hornet ще стане първия хибриден модел в историята на Dodge, като ще използва комбинация от 2,0-литров бензинов турбодвигател и електромотор.

Същият агрегат преди това ще бъде поставен именно на Tonale. И за двата кросоувъра - на Dodge и на Alfa Romeo, е предвиден още 1,5-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, който е част от "мека" хибридна система с мощност 200 к.с.


Dodge Hornet


Бъдещият Hornet ще стане вторият модел в гамата на Dodge, като ще заеме мястото на минивана Journey и ще се настани под Durango в гамата на марката. Любопитното е, че ръководството на концерна Stellantis, което притежава марките Alfa Romeo и Dodge, смятат да продават и Tonale в САЩ, като той трябва да помогне на италианският бранд да се наложи на местния пазар.

Снимки: Dodge

0 от 500