fallback

Стар Jeep Cherokee измъква 7 машини, затънали в пясъка

Сред спасените автомобили има и мощни всъдеходи (ВИДЕО)

В YouTube се появи любопитно видео, в което е показан, как стар Jeep Cherokee измъква 7 машини, затънали в пясъка. Сред спасените автомобили има и мощни всъдеходи, които явно са подценили ситуацията.

Пясъкът явно може да бъде жесток противник на нищо неподозиращите любителите на преминаване през подобни терени. На пръв поглед той изгледа гладък и плосък, но когато автомобилът стъпи на меката повърхност, той може да затъне за секунди. И да се наложи шофьорът му да търси помощ, какъвто е случаят с тези коли, закъсали край езерото Санд Холоу в Юта (САЩ).

Първо от пясъчния плен е измъкнато Subaru WRX от текущото поколение на модела, което изглежда напълно стандартно. Машината има относително нисък пътен просвет и нископрофилни гуми, предназначени за асфалт, е на за пясък. Subaru-то бързо се озовава на твърда почва, като е последвано от Chevrolet Avalanche, който изглежда безнадеждно погребан. Налагат се няколко опити, преди машината да бъде измъкната.

Следва пикап Toyota Tacoma с увеличен пътен просвет, редом до която е затънал и всъдеходът Jeep Grand Cherokee. След кратко прекъсване спасителният екип се завръща и се заема с петия автомобил. Това е Toyota Tundra с низкопрофилни гуми, които определено не са подходящи за пясък, но въпреки това машината бързо е измъкната.

Последните два автомобила, спасени от неприятната ситуация, са стандартен Jeep Patriot и нов Chevrolet Silverado, който на свой ред тегли трицикъл. Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #5
    Recar0 ( преди 2 години )
    НиЗкопрофилни гуми.... голяма низост.
  • #4
    АЗ ( преди 2 години )
    Толкова хора, дето стоят и гледат там, ако се бяха хванали да ги побутнат щяха да ги изкарат, без да се налага да идва допълнителна техника.
  • #3
    .... ( преди 2 години )
    Само ако знете колко затънали возила е издърпал стария трактор "Беларус"...
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Нормално японските гнилочи без подкупи за Идил никой друг не ги поглежда
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    това на рекламно килипче прилича
fallback
Последни