IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-мощната Lada Niva на света

Версията Bronto получи интериор и двигател на BMW (ВИДЕО)

Преди около месец руският производител АвтоВАЗ разкри подробности за следващото поколение на всъдехода си Niva, което ще се появи през 2024 година. То ще получи нова платформа и модерни технологии, но ще запази духа на оригиналния руски модел.


Lada Niva BMW


Преминавайки на платформа на Renault, новата генерация на Niva остава без дизелов двигател. Това вероятно накара руският YouTube-канал "ПриветТачка" да представи един необикновен автомобил, който е изграден на базата на оригиналната Niva във версията Bronto, но е оборудван с турбодизел на BMW - по-точно N47.

В случая руският всъдеход е получил 2,0-литров мотор с 250 к.с., което означава, че това е най-мощната Niva на света. За да бъде поставен мотор, автомобилът е претърпял редица модификации. Увеличено е пространството за блока на двигателя, а повечето елементи на окачването са подменени с по-здрави.

Още снимки на модифицираната Lada Niva - вижте в галерията:


Освен това, механичното предаване на мощността се разпределя на четирите колела чрез автоматична скоростна кутия от BMW 3-Series. Естествено, това няма да позволи на тази Niva да се конкурира с кросоувърите на BMW, но според данните, предоставени от видеото, малкият автомобил 4x4 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,0 секунди, което си е впечатляващо постижение.

Освен двигателя и трансмисията, информационно-развлекателната система и двузоновият климатик също са заимствани от BMW. Руският всъдеход е получил и нови 20-цолови джанти с шипове.


Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #15
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Мартин ( преди 2 години )
    На мен пък ми харесва
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За мен това не е лада нива тъй като само купето е от ладюхата а всичко друго от бмв
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И кое е ,,Риското" в тоя БМВ модел?
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    няма как да стане тъй като Лада е собственост на Рено които нямат никакви договорни отношения с бмв.
  • #11
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Как, бе ( преди 2 години )
    Как да сложат картечница, и една въдица по средата с един бидон за да наливат спорта вътре.... Кат смениш табелката а една кола променя ли се?? Така правеха и Суппер джет сухой.. Всичко е чуждо! Само сглабят..както и Камаз.. Вътре е всичко чуждо окачване седалки, двигател почти, Няма нищо руско в камаза
  • #10
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Как, бе ( преди 2 години )
    Стига с тия ПИДЕРАШКИ... кой нормален в русия човек си купува тия трошки??? нито е автомобил, нито е необичаен нито ще излезе някога в продажба.. Просто медия се спонсорира от парите ни чре Дебелян Пеевски който ни обра чрез КГБ банк и си на купи медии, и
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Пиркс ( преди 2 години )
    Абе защо емблемата на волана е на БМВ? Нали уж Лада?
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    сулю ( преди 2 години )
    Абе, я вземете едно Ламбо, сложете му емблема на Лада -Веспа и ... напред.
  • #7
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Андрей ( преди 2 години )
    Което е Руско значи е *** нищо свясно нямат
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Ник ( преди 2 години )
    Карах лада шевролет и на 15х.км имаше вече няколко сериозни дефекти ами да си сложат на едно БМВ надпис Лада готово няма да се мъчат да правят от нищо нещо .пък няма да се разваля.и всеки русофил ще казва каква хубава кола е Нивата и как са я направили /като жигулата на Времето /.