IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И УАЗ пусна приложение за смартфони

Собствениците на руските машини ще могат да ги контролират от разстояние

Уляновският автомобилен завод още преди две години започна да предлага телематична система за корпоративните автопаркове, но сега предложи опция, достъпна и за частни клиенти. Новата система се казва УАЗ Connect и ще може да се изтегли като приложение за смартфони работещи както под Android, така и с iOS.


UAZ Connect


Базовият пакет ще позволява собствениците на всъдехода УАЗ Патриот или пикапа на руската марка да получават данни за състоянието на автомобила си, местоположението му (с точност до един метър) и нивото на горивото в резервоара. също така ще може да се прегледа историята на даден изминат маршрут и да се анализира стила на шофиране по време на пътуването.

Освен базовата версия, е налична и разширена такава на приложението УАЗ Connect. С нея, извън останалото, ще може да се стартира дистанционно двигателят на автомобила. За да се активира функцията, клиентите ще трябва да се регистрират на сайта на УАЗ, да посетят дилърски център и да заплатят 12 990 рубли (293 лева) за активация на услугата.


UAZ Patriot Auto


Към настоящия момент, приложението УАЗ Connect е достъпно само в Русия и само за собствениците на Патриот и Пикап с автоматична скоростна кутия, произведени след 1 декември 2020 година и разполагащи с технологичния комплекс ЭРА-ГЛОНАСС. На по-късен етап ще могат да се възползват и клиенти с автомобили, оборудвани с механична трансмисия.

Използването на системата е безплатно през първите шест месеца, след което може да се направи абонамент за 1, 2 или 3 години, което ще струва съответно 3500, 6300 или 8400 рубли (79, 142 или 190 лева по приблизителен курс). скоро руската марка ще предложи и услуга за дългосрочно наемане на автомобили от частни лица.

0 от 500