IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

М5 вече няма да е най-мощното BMW

750-те коня на очакваното ново поколение няма да му стигнат за първото място

Следващото поколение на BMW M5 е вече по улиците на Мюнхен за финални тестове, макар и под тежък камуфлаж, показват тези шпионски снимки, публикувани от Motor1. Междувременно британското издание Autocar хвърля малко светлина какво се крие под старателно маскираната външност.
  
  
BMW M5 2023
Снимка: Motor1
  
   
Според списанието новото М5 ще е първото електрифицирано - нещо, което едва ли ще очарова традиционните фенове на спортния седан. Бензиновият двигател при него ще бъде съчетан с електромотор и зареждаща се от външен източник батерия - тип Plug-in хибрид. Възраженията на феновете може би ще бъдат успокоени малко от максималната мощност, която ще порасне до 750 конски сили благодарение на електрическия мотор.

Успоредно BMW подготвя и една по-"бюджетна" версия на спортния седан, която вероятно ще ползва трилитров мотор с шест цилиндъра и ще развива около 500 коня - почти колкото предишното поколение на М5. Според Autocar впечатляващият V8 двигател (N63) почти сигурно ще бъде пенсиониран, тъй като преработката му така, че да покрива бъдещия екостандарт Евро 7, ще струва твърде скъпо.
 
  
BMW i5
Така си представят бъдещото спортно i5 графиците на AutomobileMag
 
   
Другата любопитна информация на Autocar гласи, че в бъдеще M5 няма да е най-мощният модел на BMW в D-сегмента, въпреки 750-те си коня. В момента М5 и M8 са най-мощните серийни модели на баварците, с по 625 коня. В бъдеще първенството в това отношение ще отиде у очаквания спортен вариант на електрическото i5, който ще развива около 800 конски сили.


 

0 от 500