fallback

Как се справя Opel Speedster с максимална скорост?

Близо 20-годишният автомобил вдигна 227 км/ч на магистрала (ВИДЕО)

Поредното видео с автомобил, който се опитва да достигне максималната си скорост на магистрала, беше публикуван в YouTube-канала AutoTopNL. Този път това е позабравеният Opel Speedster, който показва, че дори след толкова време е чудесен за шофиране.

Концептуалната версия на модела беше представена още през 1999 година, а на следващата година стартира и серийното производство. Opel Speedster се появи в резултат на партньорство между американския концерн General Motors и британския Lotus, като технически беше свързан с Lotus Elise, но двата модела имат различни двигатели.

Автомобилът получи много високи оценки – както от публиката, така и от медиите, но си остана екзотичен продукт. През периода 2000-2005 година бяха произведени около 7200 бройки, които се продаваха под марката Opel в Европа, като Vauxhall VX220 във Великобритания и Daewoo Speedster на други пазари.

Сега един от сравнително малкото такива автомобили показва на какво е способен. Трябва все пак да се отбележи, че това не е стандартната версия на автомобила. Фабричният вариант на Speedster беше оборудван с 2,2-литров атмосферен мотор със 140 к.с. или сс 2,0-литров турбо-двигател с 200 к.с.

В случая 2,2-литровия агрегат е получил компресор, като мощността скача до 250 к.с., което помага да се достигне скорост от 227 км/ч на германска магистрала. Още по -интересно е, че воят на компресора е се чува ясно в купето поради лошата звукоизолация на автомобила и определено звучи очарователно.

Снимка и видео: AutoTopNL

fallback
  • #4
    до 2 ( преди 2 години )
    Draggy. Не е само ап, а има и хардуер. 150 доларес
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Много добра машинка. Технологичен близнак на лотус елис. Тези машинки, със 160 коня правят това, за което на останалите им трябват 500 коня. Неслучайно лотус елис продължава да бъде платформата, на която и до днес се правят немалко суперспортни автомобили /хенеси венъм и др./
  • #2
    Res ( преди 2 години )
    Интересува ме кое е приложението.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Кола играчка, много малко воланче има.
fallback
Последни