IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странните състезателни автомобили

Никой не очакваше да ги види на пистата, но това стана факт!

Светът на моторните спортове е атрактивен, зрелищен и запленява сърцето на милиони фенове по целия свят. Независимо дали става въпрос за Формула 1, пистови състезания, рали, оф-роуд и още десетки видове надпревари, адреналинът и страстта са винаги налице. И това ще остане и занапред, въпреки трансформацията на автомобилния сектор.


Volvo 850 BTCC


Може би сред водещите думи в моторните спортове изпъкват "амбиция" и "иновация". Именно амбициозността на отборите и екипите да се представят най-добре, води до многобройни иновации в спортните машини, голяма част от които се прехвърлят и в серийното автомобилостроене. И с чиста съвест може да кажем, че състезанията са един от основните двигатели на автомобилния прогрес.

Има, обаче, някои случаи, в които амбицията и изобретателността водят до доста странни решения и проекти. Именно за няколко такива ще ви разкажем в настоящата галерия. Ще ви представим 9 автомобила, които стоят не на място на състезателните трасета, но все пак са минали от там и са оставили следа, малко или много най-вече с чудатостта си. Вижте ги:

9 от най-необичайните състезателни автомобили (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    2-ри , бъркаш :)) 1998 година е36 дизелово печели 24-те часа на Нюрбургринг , дори до колкото помня , по него време участваха и в някаъв пистов шампионат с такъв модел (не помня дали европейски и световен) , нещо от рода на WTCC и там спечелиха титлата !
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Има и една 3ка Е36 дизел пусната в 24ч. на Нюрбургринг. Доколкото си спомням проект директно на БМВ. И не е спечелил , ама не се и изложил. Беше одръндило доста аналогични бензинки.
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Крайно време е да има пистов шампионат за "баничарки". Щот като ги гледам из града и по м/у градските отсечки са готови .