IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в Huawei: Tesla убива хора!

Автопилотът все още е много опасен, предупреди инженер и беше отстранен от работа

Производителят на смартфони и електронно оборудване Huawei е една от компаниите, които разработва собствена самоуправляваща се електрическа кола, която ще се конкурира с дългоочакваната Apple Car. Според изпълнителния директор на китайската компания Су Цин, създаването на безопасна технология за автономно движение все още е много далеч.


автопилот


В момента Huawei си партнира с други китайски производители на автомобили за създаване на интелигентен софтуер от ново поколение. Това е платформата Huawei HI, задвижвана от операционна система, която обединява всичко - от автономно шофиране до софтуер за 4D изображения и 5G свързаност.

Су Цин обаче смята, че в момента тази технология все още е много опасна. Той дори си позволи коментари спрямо Tesla, която вече предлага автопилот. По време на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай през юли китаецът беше категоричен, че системата за автономно шофиране на Tesla „убива“ хора и така постави не само компанията на Мъск, но и Huawei в неприятна ситуация.

„През последните няколко години превозните средства на Tesla има много висок процент на злополуки, свързани с автопилот – от убийството на първия човек до последния случай естествено на произшествията е сходно. Умишлено използвам думата „убийство“, което вероятно звучи много сериозно. Ако се замислите обаче, когато машините влизат в човешкото общество, ще имаме симбиоза с хората. И машините определено ще причинят инциденти. Казано по друг начин – те ще убиват хора“, обясни Су Цин.

Изявлението на един от шефовете на Huawei определено не се хареса на останалите ръководители на компанията и те го отстраниха от поста му. Твърди се, че Су Цин ще бъде пренасочен на нова позиция, но каква ще е тя, засега не се съобщава.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Като говориш истини ( преди 1 година )
    Изявлението определено не се хареса на останалите ръководители на компанията и те го отстраниха от поста му. Това казва всичко. И толерастите, които се редят на опашка за самоубииствен software ще го разберат също. От първо лице.
  • #5
    7 rate up comment 34 rate down comment
    Striker ( преди 2 години )
    Жълтур седнал да обяснява, че нещо западно убивало?! Бахахахахах! Щото Ковид-19 малко ли убива бе, ла.но крадливо?! 20000 загинаха и то само в България! Да се радва, че още не го е изпържила ядрената гъба на чичо Сам! Само това за тия!
  • #4
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Абсолютно е прав! Тесла убива! Отстранен е от поста не защото е казал нещо нередно или лъжа - а защото не е политически коректно и е "вредно" за бизнеса, защото сега стотици олигофренчета ще скочат да защитават УБИЙЦИТЕ!
  • #3
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 2 години )
    Всеки може да се изкаже неподготвен. И да бъде изхвърлен като мръсно коте.
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    ..... ( преди 2 години )
    Фен съм на тролечйето, с удоволствие бих имал такова ако ми беше по джоба. Твърдо съм на мнение обаче, че трябва да си *** за да повериш живота си (и този на околните) в ръцете на толкова несъвършенна технология. На хартия е супер, но в реални условия предпочитам да си карам аз.Да, в някои моменти електрониката и датчиците виждат някои неща преди мен, но всичко става, това е електроника, все има макар и малък шанс да се скапе в ненужния момент.Благодая съм!
  • #1
    13 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Новата му позиция е доживотна каторга в каменна кариера.