IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи още две версии на Q4 e-tron

В гамата на модела влязоха всъдеход с 4х4 и крос-купе с голям пробег

Германският производител Audi попълни гамата на електрическите си кросоувъри Audi Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron, чиито продажби стартираха в началото на лятото, с още две нови модификации. Цените им вече са известни, като дилърите на марката вече приемат поръчки за тях.


Audi Q4 e-tron


Досегашната версия Q4 40 e-tron с един електромотор с 204 к.с. на задната ос и батерия с капацитет 77 кВт/ч досега се предлагаше само в традиционния вариант, но вече е достъпна и като крос-купе. И тъй като Sportback е по-ефективно от гледна точка на аеродинамиката, то може да измине 534 км (по цикъла WLTP) с едно зареждане.

Това е с 14 км повече от стандартното Q4 със същия агрегат, което превръща купеобразната модификация в рекордьор по пробег в семейството. Цената на този модел е 49 500 евро.


Audi Q4 e-tron Sportback


Другата новост е добавянето на още една модификация със задвижване на четирите колела - Q4 45 e-tron quattro. Тя разполага с 265 к.с. и се присъединява като досега предлаганите Audi Q4/Q4 Sportback 50 e-tron quattro, които развиват 299 к.с.

Новата версия ще е достъпна само в традиционния вариант на каросерията, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди – с 0,7 секунди по-бавно от Audi Q4 50 e-tron quattro. Пробегът е почти идентичен – 490 км, а цената на електрическия SUV в тази модификация стартира от 50 900 евро.

Още снимки на двете нови версии на електрическия кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500