fallback

Новият VW Passat ще съчетава седан и комби

Бъдещият модел прави Arteon излишен и ще се произвежда от Skoda

Един от най-популярните модели на Volkswagen – Passat, ще смени поколенията си през 2023 година, като ще стане причина за разместване в гамата на марката. Това съобщава изданието Auto Moto, което разкрива нови подробности за бъдещия автомобил.

Досега се твърдеше, че следващата генерация на Passat – B9, ще се предлага само като комби, но според последните сведения, германците няма да се откажат напълно от седана и затова ще предложат комбинация между двете. За да се добие представа за формата на модела, ориентир може да бъде насоченият към китайския пазар Citroen C5 X, който, по думите на производителя, съчетава „елегантността на седан, практичността на комби и увеличения пътен просвет на кросоувър“.

Дължината на новия VW Passat ще бъде увеличена от сегашните 4770 мм до 4860 мм, а обемът на багажника ще достигне 660 литра. Следователно новото поколение на модела ще сложи край на друг автомобил на германската марка - Arteon, който така и не успя да намери път към сърцата на потребителите.

По предварителна информация, в гамата двигатели на новия Passat ще остане 2,0-литровият дизел, докато останалите модификации ще бъдат хибридни – „меки“ и „зареждащи се“, като при вторите пробегът само на електричество ще надхвърли 100 км.

Производството на VW Passat (B9) ще се осъществява в завода на Skoda в Квасини (Чехия), където се сглобява Superb. Другият вариант е предприятието на Volkswagen в Братислава (Словакия), като там ще се използва поточна линия на Touareg.

Снимки: Auto Moto

fallback
  • #13
    expert ( преди 2 години )
    Не е проблема в парите. А в това, че няма да ги дам за посредственото качество на Фолксваген.
  • #12
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Най-красивите комбита са на Ауди. Техни са и най-грозните седани.
  • #11
    анонимен ( преди 2 години )
    Рено правеха Лагуна хеджбек, видяха че в D сегмента клиентите не искат хеджбек и се отказаха. Даже първите две поколения на Пасат бяха хеджбеци и ги спряха по същата причина... Сега ВАГ тепърва ще откриват топлата вода
  • #10
    Чарли ( преди 2 години )
    Ще произвеждат евтина Panamera
  • #9
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези не са в час , хората купуват Пасат и то комби заради багажника, като имаш 2 деца и тръгнете за някъде ще го оцените , а тази скосена задница те ощетява от УДОБЕН багажник ,
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    Мен па ми мяза на съпърб
  • #7
    Гошо ( преди 2 години )
    Ако закриеш предницата с ръка, купето на колата прилича на Пасат-хечбек от 1985 г. Даже и същият цвят са уцелили.
  • #6
    Син ( преди 2 години )
    Ра(я)дко,ти какво работиш? Или си се хванал за някъде,и нямаш време за работа? Кой знае....
  • #5
    radoslav ( преди 2 години )
    Как се купува Артеон? Ами хвани се на работа и изкарвай пари мишко.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Артеон за 100 бона???!! Хахахха
fallback
Последни