IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испанци направиха най-евтиния кемпер от Dacia Dokker

За под 20 000 евро получавате легла за двама, печка, мивка и хладилник

Статията ни за петте най-достъпни руски кемпера предизвика завиден интерес, но и немалко критики, задето показаните модели не се предлагат в ЕС. Ето обаче едно бюджетно решение за дом на колела, които си е направено в Европа. Испанска компания превърна Dacia Dokker в кемпер, струващ по-малко от 20 000 евро.


Dacia Dokker


Машината е разработка на производителя на автомобилно оборудване Camperiz, който по-рано тази година приложи същата рецепта и на модел на Lada. Колата е трансформирана благодарение на огромния си багажник, като в нея спокойно могат да „живеят“ двама човека.

Прави впечатление, че моделът е максимално оптимизиран, като предлага голям брой чекмеджета, в които се намират съдове за готвене и чаши. Естествено, има също така печка, мивка и резервоар за чиста вода с капацитет 25 литра. Леглото е монтирано високо, за да не пречи, има също така преносима химическа тоалетна и хладилник със скромен капацитет от 30 литра. За пътуване на повече от двама души като опция се предлага палатка на покрива, до която се стига която сгъваема стълба.


Още снимки на кемпера - вижте в галерията


Факт е, че Dacia Dokker Camperiz е доста малка, но що се отнася до удобствата, тя разполага с почти всичко, което бихте намерили в по-голям кемпер. И за разлика от тези по-големи превозни средства, тъй като основата е компактен миниван на Dokker, този автомобил много по-лесно маневрира в градска среда. Още повече е и много по-евтин, тъй като цените му стартират от 19 995 евро.

Снимки: Camperiz

0 от 500