fallback

На какво е способно 21-годишно Audi A6?

Дори светещата лампа на двигателя не забавя старото комби (ВИДЕО)

Участъците без ограничения на скоростта на германските магистрали може и да не са идеалното място за тестване на максималната скорост на автомобил, но законът го позволява. В случая главен герой на ново видео, качено в YouTube-канала TopSpeedGermany, е Audi A6 Avant 2.7T от 2000 година.

Това не е е най-бързият автомобил, но той успява постигне максималната си скорост дори със светеща контролна лампа на двигателя. Комбито разполага с 2,7-литров V6 с турбокомпресор, развиващ 250 к.с. и 350 Нм, който който се изпраща към четирите колела чрез системата за задвижване на всички колела на Audi Quattro.

Тези показатели може и да не са впечатляващи, но условията на пътя дават възможност на на A6 Avant достатъчно място да достигне максималната си скорост от 243 км/ч. А това не е никак лош показател, особено при подсказване на проблем с мотора.

Лампата започва да свети при скорост от 160 км/ч, но той не се притеснява да дава газ. До края на видеото проблемът не се проявява по някакъв забележим начин, като това не е единствената предупредителна светлина, която светва на таблото. Има и проблем със системата ABS, но и в крайна сметка комбито с 6 цилиндъра успява да достигне максималната си скорост, като задминава и няколко впечатляващи автомобила, включително Porsche 911 GT3.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #14
    анонимен ( преди 3 години )
    Ха ми че тя и моята 22 годишна трошка с 1.4 двг си вдига 170 км/час по магистралата, при това без да светят лампи :)
  • #13
    Кольо ( преди 3 години )
    Лагуна 2 ка.20 годишна....на коя всичко и свети по таблото......гори масло като луда.....на аутобаня си вдига максималната скорост без проблеми...ех....по ниска е....210......км.....нооо тва не е атестат за нищо....просто някои вървят яко ..... хааахааа
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    На тези който не им достигат финасите купуват Френски и Италиански евтини ***..
  • #11
    до долния ( преди 3 години )
    А ти, дето не знаеш български, си ученият?!
  • #10
    Noname ( преди 3 години )
    Prost narod prosta darjava.....tova e jalkata istina.
  • #9
    BMW ( преди 3 години )
    Коя алфа е по-бърза от БМВ бе луд ли си? При равни коне винаги БМВ бие!
  • #8
    до 6 ( преди 3 години )
    Тоа евтин Фят на предно, за няма 5000 лв., дето се чуди къде да се разпадне, де го сложи пък при колите.
  • #7
    До 5 ( преди 3 години )
    Ти май нещо се засягаш като прочетеш това. Виждаш себе си осмян ли? Много хора съм чул да говорят лошо за шофьорите на бмв. Всички ли са злобни?
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Всяка алфа 159 2.4 JTd е по-бърза от немски толуп.А и по-красива.Това самите немци си го признават.Да не се лъжем БМВ-тата държат цена, защото толкова пари сте хвърлили в купчината желязо, че почти го обичате.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Злобата е пагубна за някои хора
fallback
Последни