IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколите няма как да избегнат електрификацията

Увеличаването на броя на много богатите хора по света ще подпомогне процеса

Една трета от хиперколите през 2025 година ще бъдат напълно електрически, а още толкова – хибридни. Тази прогноза направи президентът на фирмата McKinsey&Company – Джанлука Камплоне, по време на пресконференция, част от фестивала Motor Valley 2021, който се провежда в Торино.


хиперколи


Според изследване на McKinsey&Company, към момента само 15% от продадените хиперколи са на електричество, но се очаква до 4 години този брой да се удвои. В същото време продажбите на високопроизводителни бензинови автомобили ще намалеят от сегашните 65% на 40.

В същото изследване се посочват и причините, които ще доведат до бума на „зелени“ машини от този клас. Основната е увеличаването на богатите хора по света - най-вече тези, които влизат в категория HNVI. Тяхното състояние се изчислява на над 4 млн. долара. От 2000 до 2020 година техният брой се е увеличил 4 пъти – от 63 000 на 238 000 души, като се очаква през 2025 година той да достигне 330 000.


хиперколи


„Идва ново поколение клиенти, които са очаровани от мощността, скоростта и ексклузивността на електрическите хиперколи. Освен това, те държат на екологията, като новите стандарти също ще помогнат за прехода“, каза още Камплоне.

На свой ред, президентът на Lamborghini – Стефан Винкелман, отбеляза, че през 2023-2024 година всички модели на компанията му ще станат хибридни, но ще запазят V12 двигателите си. Първото електрическо Lambo ще бъде готова през 2027 година.


хиперколи


На събитието присъстваха и ръководителите на компании като Ferrari, Dallara, Maserati и други. Всички не се обединиха около идеята, че за да може преходът към електрификация да бъде успешен, те трябва да обединят своите усилия.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Jojo ( преди 2 години )
    Ферари ,Ламбо и подобните им ще разчитат само на дизайна ,една Тесла с 4 врати ,семейна кола и два пъти по евтина от тях има същите или по-добри динамични характеристики ,т.е голяма част от тях ще се обезмислят ,няма ли го сърцето ....
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма вече понятие хиперкола щом обикновен семеен седан бие Пагани набедено за "хиперкола" малко двуврато с две места и тясно значи бая фирми ще отидат на бунището на Историята и това не е ново къде са сега Дюзенберг Пакард Пянард Дион Бутон Левасор и тн. Много дори не са ги и чували.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Веско ( преди 2 години )
    Освен това, те държат на екологията... :)))))))