IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов модел заменя сегашните кабриолети и купета на Mercedes

Бъдещият CLE пристига на мястото на откритите C-Class и E-Class през 2023 година

Mercedes-Benz работи по изцяло нов модел, който ще замени настоящите кабрио- и купе версии на C и E-Class. Машината, която се очаква на пазара през 2023 година, най-вероятно ще носи индекса CLE и ще се присъедини към също така бъдещ SL, който ще е разработка на подразделението AMG.


Mercedes CLE


Слуховете за новата придобивка на германския производител бяха потвърдени от изданието Auto Express, което успя да се добере до снимки на сериозно замаскирания модел по време на тестове. Първоначално се смяташе, че това ще е дериват на C-Class, но плановете на Mercedes са да наложи изцяло нов модел, който да замени досегашните.

Все още няма достъпни технически данни, но става ясно, че новият Mercedes CLE ще е базиран на платформата MRA-2, на която е C-Class. И като цяло бъдещата машина ще е базирана в по-голямата си част именно на този модел. Ще има както и открита кабрио версия, така и по-конвенционално купе.

Самата платформа MRA-2 позволява монтирането на 4- и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, както и на хибридни системи. По тази причина, най-вероятно CLE ще получи същите двигатели като на германския седан, като по размер ще е позициониран между него и по-голямата Е-класа.


Mercedes CLE


Макар и да свива гамата си от кабриолети, Mercedes-Benz няма да разчита единствено на CLE. Германците планират ново поколение на модела Mercedes SL, който  този път ще бъде разработен изцяло от подразделението AMG. Така, SL ще е вторият самостоятелен модел на "пърформанс" дивизията, след AMG GT Coupé.

Купетата и кабриолетите преживяха сериозен бум в началото на нашия век, но постепенно започнаха да отстъпват пазарен дял. Сред причините за това е стремежът на производителите да се фокусират върху по-голям обем и по-висока доходност. Така, започна изгревът на SUV и кросоувър моделите, които се търсят толкова много, че постепенно погълнаха продажбите на комбита и миниванове. Но на натиска все по-трудно устояват и по-специфичните сегменти като тези на кабриолетите и дори премиум марките започнаха поетапно да се отказват от тях или да редуцират предложенията си.

Повече снимки на бъдещия CLE вижте в галерията:

снимки: Auto Express

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Модел който ще излезе през 2023г. се тества по пътищата през 2021г. Това са две години тестове, докато пуснат модела. Ето това имах предвид като казвах, че Тесла не тества, вади модела и от поточната лента и директно при клиента, после клиента е опитното зайче при който ще лъснат проблемите, които Тесла уж ще решава в крачка. Просто не се прави така, трябват тествое, стотици хиляди изминати киломента, докато пуснеш модела в продажба.