IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda Civic Type R идва догодина

Хот-хечът ще се появи на пазара заедно с хибридната версия за Европа

Само преди дни Honda представи новото поколение на хечбека Civic, а японският производител потвърди, че той ще бъде в основата на новия Type R, като ще се появи на пазара през 2022 година.


Honda Civic Type R


От компанията уточниха, че хот-хечът ще се появи заедно с хибридната версия, която ще бъде единствената за Европа. Подробности за новия Type R така и не бяха разкрити, то се очаква, че той ще запази задвижването си към предните колела и механичната скоростна кутия.

Хот-хечът ще продължи да разчита на 2,0-литровия турбомотор с 4 цилиндъра, който сега развива 320 к.с. При новото поколение на модела той ще получи минимално увеличение на мощността. Все още обаче вървят слуховете, че Honda работи и върху хибридна версия на Type R, която благодарение на допълнителния електромотор ще развива около 400 к.с.

Трябва да се отбележи, че новият Civic Type R ще има един конкурент по-малко, тъй като Renault Sport няма да предложи нов Mégane R.S. Както е известно, спортното подразделение на французите се превърна в Alpine, което подготвя нова гама модели.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Хой ( преди 2 години )
    Ти анонимния някога в такав автомобил влизал ли или само си чувал някой да говори за тях
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 2 години )
    ХОНДА мачка всички, разни меганчета нямат място!
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нормално е да няма повече Меган РС и Голф гти няма да има и тн просто данъците за такива коли ще са огромни и ще е напълно безсмислено да си ги купуваш Тия японци наистина са се запътили към фалита с допотопните си технологии правят това което правеха европейските производители през 80-те години