IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Peugeot 308 се превърна в комби

Продажбите на модела стартират в началото на следващата година

Новото поколение на хечбека Peugeot 308, който дебютира преди около 3 месеца, се сдоби с по-практичен събрат. Официално беше представена комби-версията на модела, която ще трябва да се конкурира с автомобили като Seat Leon Sportstourer, Skoda Octavia Combi и Volkswagen Golf Variant.


Peugeot 308 SW


Комбито на Peugeot повтаря дизайна на хечбека, като се изключи линията на покрива и задната час. Обемът на багажника е 612 литра, като при свалени седалки може да се превозват 1634 литра (1323 литра при стандартния модел). Ако се сравнява с предишното 308 SW, новият модел е с 60 мм по-дълъг и с 20 мм по-нисък, като запазва разстоянието между двете оси.

Матричната оптика, джантите с размер от 16 до 18 цола и салонът с два 10-инчови монитора са същите като при хечбека. Това се отнася и за силовите агрегати, сред които попадат два хибрида с възможност за зареждане от мрежата. Тяхната мощност е 180 и 225 к.с., като работят с батерия с капацитет 12,4 кВт/ч. Пробегът само на ток е 60 км.


Peugeot 308 SW

Двигателите с вътрешно горене също са познати от стандартното 308. Това са бензинови мотори с 3 цилиндъра, развиващи 110 и 130 к.с., и 1,5-литров дизел със 130 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 8-степенна автоматична.

Продажбите на комбито Peugeot 308 ще стартират в началото на 2022 година. Засега все още не е официално обявено, дали моделът ще получи модификация само на ток. За хечбека вече се знае, че ще има такава.

Още снимки на комбито - вижте в галерията:

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пежо 308 GTI ( преди 2 години )
    #много съ бъркаш,пич, виж в тубата как пежо 1,6 стоково бие бмв 3,0 бензин в ускорението от 200 до 250 и ще видим дали ще се смееш,пъпеш
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Задницата малко като на Алфа 165, *** нищо
  • #6
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Неразбирач ( преди 2 години )
    Красавец, дано и немците видят от "Пежо", че да си оправят дизайна.
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пежо винаги са били силни в дизайна, интериорите им също винаги са били много хубави, но качеството на материалите винаги е на много ниско ниво. Вярно че са по-така евтина марка ама можеха да се постараят повечко.
  • #4
    31 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    3 - точно заради такиа като тебе, които си мислят че, като са седнали в 10г. БМВ са хванали Господ за..., "славата" на немските марки в БГ е такава. Дори в Германия, тези немски макри са предпочитани от една прослойка, които са със същия манталитет като твоя и умират от ужас ако някои го изпревари. Ако някога си имал възможност да седнеш и покарш нещо различно в последните 15г, ще установиш, че БМВ и МБ не са това което бяха някога.
  • #3
    2 rate up comment 42 rate down comment
    BMW 5 ( преди 2 години )
    Като я видя тая марка и се побърквам от смях. Което пежо да ми дойде и да се пробва до мен на сфетофара всички ще му се смеят. Пежо едва ли някога ще е на нивото на сериозните марки! Разбираите немските машини. Марка за хора работещи в цирка само да им се смеем
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1 - дълги години карам Пежо (ново от магазина) и качесвото им е на ниво, но и това въпрос на вкус и е леко субективно. Дано поне 308 не са го "свили", както направиха с новата 508 - от един комфортен авомобил, с добри размери и вътрешно пространсвто за класа си сега, новата е по ниска и по тясна, все едно си в БМВ3.
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дизайнът на Пежо в последните години е на ниво, признавам. Времето ще покаже какво е качеството.