IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia загатна обновения Duster

Румънската марка представи и новото си лого (ВИДЕО)

Румънската марка Dacia показа на видео дългоочаквания фейслифт на компактния си всъдеход Duster. Клипът, всъщност, е посветен на цялостното ребрандиране на марката, което ще включва ново лого, нова емблема и изцяло различни от досегашните фирмени цветове.


Dacia logo

Премиерата за обновения SUV е насрочена за 22 юни тази година, като фейслифтът ще е доста сериозен, тъй като е в средата на жизнения цикъл на второто поколение, което е на пазара от 2017 година. Основната новост, извън промените в дизайна и салона, се очаква да е внедряването на автоматична или вариаторна скоростна кутия.

Макар новият Duster да се мярка съвсем за кратко във фирменото клипче, може да се види, че той ще получи променени светлини, като задните ще бъдат с Y-образни светодиодни елементи, като тези на най-новите Logan и Sandero. В салона се очаква появата на нова мултимедия, чиито екран ще е с диагонал 8 инча.


Вижте видеото:

   
 
Както вече знаете, очаква се и появата на 7-местна версия на хитовия модел, която вече се тества усилено. Тя ще е най-вероятно с дължина от 4,5 метра, като за възможното внедряването на трети ред седалки ще се разчита на увеличение на задния надвес. Кога точно ще е дебютът на този вариант все още не се знае.

Не по-малка новост, е представената нова визуална идентичност на Dacia. Компанията вече има изцяло ново лого и емблема, като и двата елемента са с доста опростен "геометричен дизайн". Надписите Dacia на бъдещите автомобили ще са с акцент върху буквите „D“ и „C“, които са огледални изображения една на друга. Подобен е и похватът при емблемата, където двете букви са свързани една с друга.


Dacia Duster 2021


Dacia залага и на изцяло нови фирмени цветове. Популярният син цвят на производителя ще бъде заменен от т.нар. "каки-зелено", с което марката ще се стреми да подчертае приключенската си страна и по-силната връзка с природата. Към този цвят ще има и няколко допълнителни основни, сред тях теракотен, тъмно каки, пясъчен, и ярки разцветки на оранжево и зелено.

Новата визуална идентичност вече се използва в медийните материали, реклами и дейности в социалните мрежи на марката. Дилърствата на компанията ще въведат новото брандиране в началото на следващата година, а на новите модели "геометричните" знаци ще се появят през втората половина на 2022 година.

Обявените по-горе дати означават, че обновеният Duster ще запази досегашните си лого и емблема. Същото ще се случи и с планирания 7-местен модел, който ще замени едновременно Lodgy и Logan MCV. Тоест, обновената фирмена визия ще можем да видим най-вероятно първо при серийното превъплъщение на концепцията Bigster, показана тази зима.

0 от 500