IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

27-годишен Land Cruiser беше продаден за 136 000 долара

За всъдехода на Toyota дори наддаваха на търг

Новото поколение на Toyota Land Cruiser беше представено само преди дни, като на първо време ще се предлага само в Близкия Изток и в Русия, но не и САЩ. Именно там обаче беше сключена една от най-изненадващи сделки на пазара в последно време, след като произведен през 1994 година всъдеход от модела с пробег под 2000 км беше продаден на търг за солидната сума от 136 000 долара.


Toyota Land Cruiser FZJ80


Оказва се, че някой е извадил толкова пари за кола на 27 години, колкото струва чисто нов Mercedes-Benz G-Class. Зеленият Land Cruiser (поколение FZJ80)  е придобит от втория му собственик през 2020 година. Преди това колата е прекарала 26 години 26 години в колекцията на първия си стопанин, като всичко по колата е напълно оригинално.

Списъкът с оборудване включва заключващи се преден и заден диференциал, люк на покрива с електрическо управление, теглич, заден спойлер, багажник, антена, климатик и рейлинги на покрива.


Toyota Land Cruiser FZJ80


Под капака е разположен 4,5-литров редови двигател с 6 цилиндъра, развиващ 212 к.с. и 373 Нм. Тягата се изпраща към четирите колела с 4-степенна автоматична скоростна кутия с понижаващи предавки. За последно автомобилът е обслужван през 2020 година, ката са сменени ремъците, маслото и филтрите като и акумулаторът.

Тук обаче идва логичният въпрос – какво може да накара човек да си купи автомобил на 27 години вместо да избере чисто нов Mercedes-Benz G-Class, който ще струва горе-долу същата сума?

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:


Снимка: Bring A Trailer

0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да не е на Бокича тая джипара?
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    148 ( преди 2 години )
    Ренаулт :))))))) Мноооо са смях. :)))))))
  • #21
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Bebo67 ( преди 2 години )
    Е тия с Рената нямате ли срама да пишете въобще против Тойота това е много по здраво от новите бмв и G класа и никога няма да бъдат произвеждани такива коли вече а само някакви нови *** които и 100 Хил км не могат да изминат
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Когато Ренаулт направят СУВ може да приказват за Тойота! Единствените хубави модели на Ренаулт ги прави Самсунг в Южна Корея, всичко друго е ***.
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Рено е хубава кола, но технологично е 20 години след Тойота,които са водещи технологично в автоиндустрията. А Рено дори нямат СУВ, тоест имаха някакъв Самсунг Колеос Молеос Чикиос Микиос, но то не е СУВ,а е ТО. За Рено никой не дава 50 000 $ за ново! Камо ли 150 000$ за 30 годишно!
  • #18
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    В Европа най продавана е 208 в Америка е Форд 150 а за япония на никой не му пука щото са на цунами живот така че малко ме интересува че японското посолство си е купило японски джип с цел реклама в Сащ с пари взети на заем от най задлъжнялата държава в Света Япония с цел реклама.
  • #17
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    Тук някои не могат да си обяснят как така един човек е дал тези пари за тази кола.В САЩ, Европа и Япония пък не мога да си обяснят как някои хира дават по няколко хиляди долара за скрап каквото всъщност са повечето коли продавани в България
  • #16
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изключително красив СУВ. Невероятно успешна комбинация от мощни форми и фини черти. Интериорът също е много успешен и луксозен с добър обзор,което е рядко за такава голяма машина.
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Имайте предвид ,че след още 10 години този джип ще струва двойно. Така че този ,който днес плаща тези пари , ще е на печалба след 10 г.
  • #14
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много е просто. Тойота Ланд Крюзер е най-добрият нов СУВ в света. А когато остарее става класика!. Просто Тойота прави най-добрите и най-здравите джипове в света. А това се знае навсякъде. Никой няма да си даде парите близо 150 000 долара за 30 годишен джип Тойота, ако не е най-доброто в света и скъпа класика.