IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS5 срещу BMW M3 или колко е важна системата 4х4?

Двата модела се съревновават на ускорение на 1/4-миля (ВИДЕО)

Видео, в което един срещу друг на състезание по ускорение на 1/4-миля се изправят Audi RS5 и BMW M3, беше публикувано в YouTube-канала Cars.co.za.


Audi RS5 vs BMW M3


Надпреварата е доста любопитна, защото показва, как задвижването 4х4 може да компенсира по-голямата мощност. В случая новото BMW M3 Competition е само със задно предаване, докато моделът на Audi е оборудван с фирмената система за задвижване на четирите колела quattro.

Под капака на Audi RS5 е поставен 2,9-литров туин-турбо V6 двигател, който развива 450 к.с. и 600 Нм. Неговият конкурент в случая е с3,0-литров двигател с 6 цилиндъра и двойно турбо, чиято мощност е 510 к.с. Въпреки разликата в мощността, и двата модела ускоряват от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.



В старта от място Audi-то се изстрелва напред, докато баварецът се бори за намиране на по-добро сцепление с пътя, като е с включен лънч-контрол. M3 обаче не намира нужната тяга и губи състезанието. Следва надпревара от движение, където системата за задвижване на четирите колела не играе толкова важна роля и това се вижда на финала.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    4х4 ( преди 2 години )
    Само човек който не е карал автомобил 4х4 може да говори такива глупости
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    За какво му е на български пътен изтребител 4х4?Рано или късно излети във въздуха,важно е да не падне върху нормални хора.
  • #7
    12 rate up comment 8 rate down comment
    майтапи ( преди 2 години )
    за да видиш преден/заден номер на алфа умрело е достатъчно да посетиш сервиза!завръщането от алфа съборите става за 3-4 дена, като се освободи пътната помощ!
  • #6
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Смешки ( преди 2 години )
    На тия жалки немски кошове им трябваха 5г.за да могат да се приближат до Алфа Джулия Куадрифолио, че да могат да и виждат задния номер!
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Чък Норис ( преди 2 години )
    Не забравяйте, че вече и M3 competition има версия 4х4
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    До долния амбриаж ( преди 2 години )
    то и ти с това предно рено си станал на "меме" още в магазина , ама ...
  • #3
    7 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ауди с това 4х4 в първия завой стават на меме.
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    то и покупката на какво и да е рено е пълна безсмислица, говореща за тежки ментални увреждания! Видно от написното от теб.
  • #1
    7 rate up comment 28 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    4x4 при спортните коли отдавна е заместено от лаунч кънчрола4х4 при лек автомобил е една глупост увеличаваща теглото убиваща кефа качваща безсмислено разхода и оскъпяваща подръжкята система която все още само азиатските загубеняци монтират на бангиите си