IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SSC представи две брутални версии на Tuatara

Striker е с уникален аеропакет, докато Aggressor е пистов звяр

Точно когато си мислехме, че Shelby Super Cars ще се поспрат за малко с епичната си хиперкола Tuatara и нейните опити да бъде "най" във всяко едно отношение, от американската компания отново дават повод за коментари, с представянето на две нови уникални версии на машината, които на всичкото отгоре се водят подобрени.


ssc tuatara striker


И как точно може да се подобри една кола с 1774 конски сили, която в момента държи рекорда за най-бързия сериен автомобил в света? Много просто - с подобрена аеродинамика и притискателна сила, както и, естествено, с добавяне на повече мощност. И именно това са направили от SSC за новите модификации.

Tuatara Striker се фокусира върху аеродинамичните подобрения, за да може значително да се увеличи притискателната сила. По-конкретно, от SSC са успели да постигнат притискане от почти 500 килограма за цялата кола, при скорост от 257 км/ч. Производителят е успял да настрои още по-прецизно баланса на машината, като разпределението е 45,4% отпред спрямо 54,6% отзад.


ssc tuatara striker


Част от новия пакет за аеродинамика на Striker са активно задно крило, както и вертикален стабилизатор и нов дифузьор. Нов сплитер, промяна на формата на въздухозаборниците и други оптимизации, спомагат за по-добро насочване на въздушния поток през предната част. В салона пък има още повече детайли от карбон и алкантара.

Що се отнася до задвижването, Tuatara Striker си остава с конвенционалните 1774 к.с. Тук, обаче, се намесва Aggressor, чиито агрегат е модифициран да доставя почти абсурдните 2231 "коня" (с Е85 гориво). Тази версия също получава аеродинамичните подобрения на Striker, но за разлика от първата, не е предназначена за движение по обществените пътища.


ssc tuatara agressor


Tuatara Aggressor ще бъде стриктно предназначена за пистови изживявания, като от SSC гарантират, че ще могат да предложат на практика безкрайни възможности за подобрения по зверската машина. Без да изпадат в детайли, американците заявяват, че промени ще може да се правят по естетиката, динамиката и въобще неща, които няма как да се променят при конвенционалния модел за пътищата.

Що се отнася до производството, то ще бъде в изключително лимитиран тираж, както може да се очаква. Shelby Super Cars възнамеряват да асемблират по 100 бройки от конвенционалната Tuatara, още толкова от Striker, както и едва 10 от пистовата версия Aggressor. Ценова информация не се посочва.

Повече снимки на новите версии на Tuatara вижте в галерията:

0 от 500