fallback

Ford обяви готовност за пълен отказ от стандартните двигатели

Американският производител не посочи конкретни срокове за пълна електрификация

Само преди дни компанията Ford представи електрическия пикап F-150 Lightning и разкри плановете си преминаване на електричество. Както съобщава Automotive News, производителят се подготвя за отказ от моделите с двигатели с вътрешно горене и подготвя електрификация на моделната си гама.

Според президента на северноамериканското подразделение на Ford - Кумар Галхотра, самият той вече си представя момента, в който марката ще обяви дата за пълно преминаване на електроенергия. Топ-мениджърът обаче не посочва конкретен срок, както вече направи големият конкурент General Motors, който смята да премахне от гамата си двигателите с вътрешно горене през 2035 година.

Плановете за производство на електромобили при Ford до голяма степен ще зависят от това, как пазарът ще приеме пикапа F-150 Lightning, а също така и от продажбите на Mustang Mach-E и E-Transit. В компанията смятат, че страните, в които е представена марката, имат различна готовност за приемане на електрически транспорт, като дават за пример европейския и американския пазари.

"Ясно е, че на някои пазари моделите с двигатели с вътрешно горене ще се задържат по-дълго от останалите и ние нямаме право да ги пренебрегнем. На други обаче електрификацията се случва много бързо и ние сме напълно готови да се справим с това предизвикателство", коментира Галхорта.

Снимка: Ford

fallback
  • #2
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    Обявявам готовност да се откажа от моделите на Форд.
  • #1
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Кьор фишеци от типа, ше ти купя колело тате, ама друг път.Ама кога, никой не знае.
fallback
Последни