IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce нае бившия дизайнер на MINI

Вижте 25-те най-интересни проекта на Андерс Варминг до момента

Създателят на най-малката кола в гамата на BMW Group сега ще трябва да прави дизайна на най-голямата. Rolls-Royce, британската свръхлуксозна марка на BMW, обяви назначението на Андерс Варминг като нов директор по дизайна. В миналото датчанинът заемаше същата позиция в другата британска дъщерна марка - MINI.
  
  
Андерс Варминг, дизайнер, Rolls-Royce
  
   
"Андерс се присъединява към нас в момент, в който вървим напред към пълната електрификация на нашия бранд. Тя ще оформи облика на Rolls-Royce за десетилетия напред", коментира Торстен Мюлер-Отвош, главният изпълнителен директор на компанията.

49-годишният Варминг работеше за BMW над десетилетие, започвайки още при Крис Бенгъл през 2007. Сред неговите работи са предишните поколения на Серия 5 и Z4, втората генерация на Х3, както и третата генерация на MINI. През 2017 Варминг напусна, за да поеме дизайна на възродената от китайски инвеститори марка Borgward, а след това създаде свое собствено студио в Мюнхен.

В Rolls-Royce позицията дълго време беше вакантна, след като Джайлс Тейлър напусна заради оферта от друга китайска компания - FAW. За кратко негов наследник бе Йозеф Кабан, но словакът не се спогоди с шефа по дизайна на BMW Адриан ван Хойдонк и се завърна във Volkswagen.
  
   
Най-интересните автомобили на Андерс Варминг (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500