IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без автомат за бъдещите Honda Civic Si и Type-R

Най-мощните версии на модела ще се предлагат само с механични скорости

Новите Honda Civic Si и Type-R от 11-ото поколение на модела, който беше представен наскоро, ще се предлагат само с механична скоростна кутия. Това обяви отговорникът по връзките с обществеността Карл Шкив, без да разксрива подробности за двете високопроизводителни версии на модела.


Honda Civic Type R


Сравнението между механична и автоматична скоростна кутия с двоен съединител почти винаги предизвиква спорове, но в Honda смятат, че трябва да се спазват традициите. Според японците, тези автомобили са създадени, за да доставят удоволствие от шофирането и това е причината за отказа от автоматика.

Любопитното е, че ако Honda иска да продаде повече бройки от двата модела, подобно решение е лишено от всякаква логика, тъй като има хора, които ще се откажат от покупката именно заради отсъствието на автоматична скоростна кутия. Още повече, че конкурентите използват вариаторни трансмисии, които не са кой знае колко по-скъпи от механичните скоростни кутии.


Honda Civic Type R


В Honda явно са решили, че разработката на нова скоростна кутия, която да отговаря на характеристиките на Civic Si и особено на Type-R, не си заслужава разходите, защото това са нишови модели. И техните продажби няма да оправдаят инвестицията в нова трансмисия.

Снимки: Honda

0 от 500