IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 популярни модела, преработени специално за Китай

Тези автомобили са с увеличено междуосие заради вкусовете на най-големия пазар в света

В адаптирането на даден автомобилен модел според спецификите на определени пазари няма нищо необичайно. Светът е толкова многостранен и разнообразен, че различни козметични и технологични промени, както и заигравки с името на една кола са си в реда на нещата.


УДЪЛЖЕНИ КОЛИ


Но когато опрем до автомобилния пазар в Китай, нещата стават много по-сериозни и определено излизат от рамките. По пътищата на Поднебесната империя може да видите немалко уникални модификации на някои от най-популярните европейски модели (предимно седани), които са обединени от едно нещо: удължената колесна база.

Разбира се, добре е да внесем малко допълнителна яснота: тук не става въпрос за много скъпи и луксозни "статусни" автомобили. Защото удължени версии на Rolls-Royce, Bentley, Range Rover и дори топлимузините на "германската тройка" се продават по цял свят. Става въпрос за доста по-масови и достъпни машини, чиито удължени версии могат да предизвикат отвращение във всеки автомобилен фен, но в Китай са много търсени и са умерен начин за демонстриране на статус, без да се дразни партията-майка. Нека ви разкажем за най-популярните подобни предложения:

10 популярни автомобила, специално удължени за Китай (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Е много специални тия джуджета бе. Очквам скоро да почнат да правят праговете по тънки и самите коли по ниски. Защо ли? Ам щото тия джуджета да не падат от колата, като се мъчат с късите си крачета да стигнат земята. Иначе искали дължина?! Е щом плащат - получават. Ама все пак ми се вижда като избиване на комплекси.