IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maybach направи S-Class за "по-бедни" богаташи

Новата версия е за тези, които искат лукс, но се притесняват от данъци

Компанията Mercedes-Benz организира няколко премиери по време на автосалона в Шанхай, но една от тях остана малко встрани от тях. Това е на нова версия на Maybach S-Class, която получава 6-цилиндров двигател.


Maybach S480 4Matic


Оригиналният S-Class на Maybach дебютира през ноември миналата година като модел, предлаган само с V8 мотор. От известно време Mercedes дразни публиката със съобщения за предстояща премиера на версия с V12, която ще бъде посветена на 100-годишнината на Maybach, но преди нея компанията представи най-достъпния вариант на модел.

Тази модификация получава обозначението S400, като тя е с по-малък двигател, за да бъде по-привлекателна най-вече за клиентите в Китай, тъй като там данъците на автомобили с голям обем на двигателя са доста високи. Предишното поколение на S-Class на местния пазар се предлагаше дори с 4-цилиндров мотор, същото се отнася и моделите G-Class и CLS, които получиха такива версии.


Maybach S480 4Matic


Китайският Maybach S480 4Matic се задвижва от 6-цилиндров мотор с 362 к.с. и 500 Нм. Той има допълнителен стартер-генератор, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,8 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Засега това е единствената версия на новия Maybach S-Class за местния пазар, като цената стартира от 226 300 долара.

За сравнение, в САЩ, например, вариантът на модела с V8 двигател започва от 184 900 долара, което е със 70 000 долара повече от базовата S-Class на Mercedes. Очаква се, че версията с 6-цилиндров мотор да излезе и в Европа, но под друго име - Maybach S450.

Още снимки на "бедняшкия" Maybach - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500