IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада: Жените се грижат по-добре за колите си

Мъжете били по-склонни да купуват части и течности менте, показва проучване

Жените се грижат по-добре за автомобилите си, твърдят резултатите от проучване, проведено от международната верига Fit Service. В него са участвали над 6000 шофьори и около хиляда служители на автомобилни сервизи, и е използвана база данни с над милион сервизни поръчки, най-вече в Русия и още няколко държави в Източна Европа.
 
  
жена, механик, момиче, ремонт
Както може да се очаква, изследването сочи, че твърде малко жени извършват сами някаква част от поддръжката на автомобила си. Но пък дамите са по-склонни да планират авансово сервизните посещения
     
   
Изследването показва, че през 2020 година жените са похарчили средно еквивалента на 153 евро за поддръжка на автомобила си, докато мъжете-собственици харчат по-малко - средно по 137 евро. Разликата е над 10%.

Освен това данните показват, че дамите обикновено планират и заделят средствата за поддръжка авансово, докато при мъжете по-често разходите идват изненадващо и се покриват някак от текущия бюджет.

Има и още една съществена разлика между двата пола, що се отнася до поддръжката. Мъжете са много по-склонни да купуват непроверени технически течности и резервни части от съмнителни магазинчета или през познати. Това идва от по-голямата им самоувереност и мнение, че разбират достатъчно, за да разчитат на собствената си преценка. Статистически обаче такъв подход по-често води до непланови ремонти, твърдят авторите на проучването на базата на данните за един милион сервизни поръчки.

 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бензина ( преди 2 години )
    Реален случай. Качват се две приятелки в колата след кафенце. Цък, колата не ще да запали. Шоферката пита минувач от къде се отваря предния капак. Човекът гледа и отговаря: "Като не знаеш от къде се отваря, какво ще търсиш там?"
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    Вица на деня. От всички жени, които познавам, само няколко могат да се нарекат добри шофьорки, а още по-малко въобще имат интерес към колите по-голям от цвета и марката. На едната баща й е бил рали пилот. Толкова по въпроса.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Моята жена сменя кардана на зила. Аз плета и готвя.
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    :)))) ( преди 2 години )
    Напълно съм съгласен с колегите преди мен. Искам само да посмена една комична история от преди доста години.Преди години питам една мадама какъв и е двигателя на колата, тя се замисли и каза: Мръсен :)Това обяснява всичко :) кубици, мощност, коне, цилиндри.. айде няма нужда :)
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз, жена на автомивка, съм не виждал! В сервиза, също! 90% от жените не могат да отговорят, какъв е двигателя, колко кубика е и каква мощност има! По принzип знаят, дали е бензин или дизел, защото понякога отиват на бензиностанzията! И като zяло, жена с парzaл, да бърше кола, съм виждал само в порно филмчетата!Но статията е забавна и с чувство за хумо!
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това проучвания е абсолютна глупост.Жените не ги интересува поддръжката на колата изобщо.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    :) ( преди 2 години )
    Абе за другото не знам, ама бих се погрижил за Маша от снимката :)