fallback

Volkswagen разкри цените на Arteon R и Arteon R Shooting Brake

Спортните модели излизат на пазара с адаптивно шаси и система 4х4

Компанията Volkswagen стартира продажбите в Европа на R-версиите на лифтбека Arteon и комбито Arteon Shooting Brake. И двата автомобила са оборудвани с двигател с 320 к.с. и система за задвижване на четирите колела с векторизация на тягата. Цените им са 63 095 евро за лифтбека и 63 980 евро за комбито.

На старта на продажбите германският производител уточни и характеристиките на двата модела. Те са оборудвани с най-мощния вариант на на 4-цилиндровия турбомотор 2.0 TSI EA888 (320 к.с. и 440 Нм), който се съчетава със 7-степенна DSG-скоростна кутия и система задвижване 4Motion (50% от тягата отива на задната ос). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч, но срещу доплащане ограничителят може да бъде преместен на 270 км/ч.

В стандартното оборудване за R-версиите на Arteon влизат заден диференциал с векторизация на тягата като при Golf R, имитация на блокировка на предната ос XDS, превключвател на режимите с профил Race, електронноуправляеми амортисьори DCC и кормилно управление със специални настройки. Освен това, двата модела получават адаптивен круиз-контрол, светодиодни фарове с автоматично управление на дългите светлини и електрическо управление на багажника. Спирачките са с алуминиеви апарати, което позволява намаляването на теглото с по 600 грама.

Салонът Arteon R и Arteon R Shooting Brake е в стила на последните модели на Volkswagen. Базовият вариант е със седалки от изкуствен материал ArtVelours, които може да бъдат заменени с кожени кресла с интегрирани подглавници. В оборудването влизат още цифров приборен панел Digital Cockpit Pro с 10,25-инчов екран, осветление в салона с 30 цвята и нов волан със сензорни панели.

Като опции се предлагат тризонов климатик Air Care Climatronic, мултимедия Discover Pro с 9,2-инчов екран и аудиосистема Harman Kardon с мощност 700 вата.

Снимки: Volkswagen

fallback
  • #14
    expert ( преди 3 години )
    Отчаян опит да спасят Артеон. Само удължават агонията на модела. Не го купуваха до сега, няма да започнат и сега да го купуват, с тези безобразни цени.
  • #13
    Хаха ( преди 3 години )
    Ей няма начин критиците от градския транспорт да не се изходят. Момчета, мислете градския да е добре затоплен и да не закъснее, тея коли не ги мислете. За тях има кой да мисли. Вие само ще ги гледате на снимки и видео. Каква беше тая приказка за лисицата и гроздето? Някой ще ми припомни ли?
  • #12
    Японеца ( преди 3 години )
    10.2020 190коня е около 40000евро, а за Р версията 20х евра отгоре! За Гер а ия това е без пари, но за БГ си е цифра
  • #11
    Японеца ( преди 3 години )
    Shooting brake е много красива! Браво на VW
  • #10
    бг смешки ( преди 3 години )
    хубава кола ! Волдгаген мн вдигнаха нивото ....струва си парите . взимаш го и забравяш
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Вижде видеото на CarWow, сравнение между Голф R с този 4-цилиндров двигател, как унижава Audi S3 , BMW M135 и AMG 35. (0-100км/ч за прави за под 4 сек Голфа).
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Доста анонимна кола. С неутрално пътно поведение. Разбирам 50-60к лева, ама над сто това е някаква тежка шега.
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    320 коня от 2.0 двигател значи че тези коне ги има само е оборотен диапазон 6700-7000
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Фолкваген се превежда като чалга-вагон.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Фолк с ваген.Ха ха ха ха ха
fallback
Последни