IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen ще предложи "народен" кросоувър

Компактният модел ще се продава в развиващите се страни

В гамата на Citroen съвсем скоро ще се появи субкомпактен евтин кросоувър, който ще се продава на пазарите в развиващите се страни. Един от тях е този в Индия, където "народният" модел на французите ще се конкурира с Hyundai Venue, Kia Sonet, Skoda Kushaq и други подобни модели.


Citroen


Дължината на кросоувъра, който все още е с кодово името CC21 е под 4 метра, като това се прави с цел привличане на клиенти именно в Индия. Там автомобилите с по-малка от тази дължина се облагат с ниски данъци. Базовата версия ще струва около 500 000 рупии, което е около 5600 евро.

В основата на модела е опростената платформа CMP (Common Modular Platform), а в гамата двигатели ще влязат мотори с обем от 1,0 до 1,4 литра. Според изданието IndianAutosBlog, кросоувърът ще напомня на европейския Citroen С3 Aircross.

Производството на субкомпактния автомобил ще бъде съсредоточено в местния завод на групата PSA, като оттам обещават почти цялото допълнително оборудване, което се прави от външни компании, също да бъде правено в Индия.

Снимка: IndianAutosBlog

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    да разбираме че и в България като бавноразвиваща се.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Прав е колегата , достатъчно е да погледнем пазара на нови автомобили в Раша - автомобили на същите платформи като европейскитее варианти , но с Е5 са на половин цена.
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истината е, че е напълно възможно да се предложи евтин нов автомобил на пазара през 21-ви век. Това не се случва защото те много добре знаят, че в Европа хората са готови да плащат повече. Оттам нататък в Европа заради еконорми изкуствено се оскъпяват автомобилите. Това обаче няма никакъв смисъл, ако тези автомобили неизпълняващи еконормите ще ги продават в Индия. Нали планетата е обща за всички.