IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сблъсък на две епохи - "Москвич" се вряза в Jaguar XJ

Виновен е шофьорът на съветското возило, който влязъл в насрещното платно

Каналът MoscowMap публикува снимки на любопитно пътно-транспортно произшествие в Москва, в което са участвали съветски "Москвич-402" и почти нов Jaguar XJ. Двете коли са получили повреди, но шофьорите им не са пострадали.



Катастрофата веднага беше определена като "сблъсък на две епохи", като виновен се оказа водачът на "Москвич-402", който е влязъл в лентата за насрещно движение. Автомобилът от времето на СССР е със смачкана лява страна на бронята, като в тази част на предницата има и други повреди.

Седанът Jaguar XJ, на практика, не е пострадал, което породи и много коментари в социалните мрежи. Повечето хора са учудени, как може "Москвич"-ът да е толкова "стъклен", а в същото време британският модел - толкова здрав. Отбелязва се, че и съветската машина трудно ще бъде възстановена, тъй като за нея резервни части липсват.



Моделът "Москвич-402" се произвежда в Московския завод за малолитражни автомобили (МЗМА), като през периода 1956-1958 година от различни модификации са направени 87 658 бройки. Машината е оборудвана с 1,2-литров мотор с 35 к.с., който се съчетава с 3-степенна механична скоростна кутия. Максималната скорост е 105 км/ч.

Снимки: MoscowMap

0 от 500