IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три легенди заедно на пътя

Барабанистът на Pink Floyd вози вокалиста на AC/DC в своето 250 GTO (ВИДЕО)

Мнозина вероятно знаят, че Брайън Джонсън (вокалист на AC/DC) и Ник Мейсън (барабанист на Pink Floyd) са големи фенове и колекционери на автомобили. Затова и не е чудно, че двете рок-легенди се забавляват искрено, докато се возят в една от най-великите коли за всички времена - Ferrari 250 GTO.


Ник Мейсън и Брайън Джонсън


Машината от 1962 година отдавна е част от колекцията на Ник Мейсън, като често участва в състезания за исторически машини. Барабанистът обаче е категоричен, че това Ferrari не е само състезателна кола, а може да се използва и във всекидневието. С него той закара и двете си дъщери на сватбите им, а освен това е обиколил цяла Европа, преди да отиде да го покара на "Нюрбургринг".

Това Ferrari има още по-голяма стойност за Мейсън, защото той го залага, за да може да финансира турнето на Pink Floyd през 1987 година. Тогава Роджър Уотърс току-що е напуснал групата, която се опитва да промотира своя 13-и албум „A Momentary Lapse of Reason". Решението на Ник се оказва блестящо, тъй като турнето носи огромни приходи.



В гаража на легендарния барабанист има още няколко състезателни коли, основно модели на Aston Martin и Bentey. Самият Мейсън е син на автомобилен състезател, така че любовта към тези машини е напълно обяснима.

Снимка и видео: Carscoops

0 от 500