IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японци предлагат плаващ електромобил за 25 000 долара

Моделът Fomm One е предназначен най-вече за даване под наем

Японската компания Fomm разработи и пусна в производство иновационен електромобил, който е получил името One. Той е предназначен за фирми за каршеринг (краткосрочен наем), като струва 25 000 долара, а основната му разлика от останалите подобни машини е способността да плава.


Fomm One


Всъщност, електрифицираният One вече от две години се продана на пазара в Тайланд, като за този период са реализирани близо 500 бройки от него. Модификацията за тази държава обаче се различава от моделът, който се появи в Япония. Там електромобилът ще може да се придвижва и по вода.

Плаващата кола е предназначена за водач и трима възрастни пасажери. Дължината на ориентирания за използване в градски условия Fomm One е 2,6 метра, а широчината - 1,3 метра. Пробегът с едно зареждане е 170 км, а максималната скорост - 80 км/ч.


Fomm One


Компанията-производител обяви, че има намерение през 2021 година да реализира не по-малко от 350 бройки от електромобила на японския пазар. В перспектива целта е производството да се увеличи до 5000 бройки на година, като само 1000 от тях ще се продават в Япония.

Снимки: Fomm

0 от 500