IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

18-те най-бързи SUV модела в света

Само една от тези коли тежи под два тона, но теглото ни най-малко не им пречи

Някога SUV моделите се появиха, за да предложат повече сигурност, пространство и удобства на хората от предградията. Последната мисъл, която вълнуваше създателите им, бе колко бързи са от 0 до 100 км/ч. Но след това в зората на 90-те се появи GMC Typhoon - на вид обикновен SUV, но с 4.3-литров V6 и 280 коня под капака. И лудостта започна.
 
  
GMC Typhoon
GMC Typhoon: началото на лудостта по бързите SUV. Днешните му наследници надхвърлят мощността му поне двойно
  
  
Резултатът от две десетилетия надпревара във въоръжаването е, че днес на пазара имаме множество двутонни чудовища, които са по-бързи от Ferrari F40 с по секунда и половина.

Стига се дори дотам, че производителите често обявяват по-скромни от реалните показатели за своите машини. Затова тази класация не се води от официално обявените времена, а от постигнатото в независимите тестове на Car & Driver - една институция, която от шест десетилетия неуморно и прецизно тества всички интересни машини на пазара. Нужни са само две уточнения: времената са от 0 до 96 км/ч (0-60 мили в час), а не от 0 до 100; и конските сили са посочени в популярните в САЩ и Великобритания Brake horse power, които са с около процент и половина по-ниски от стандартните метрични по начина, по който се мерят в Европа. И, разбира се, подредбата не включва модели, които още не са били на тестовата писта на C&D.

 
18-те най-бързи SUV модела в света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    18 rate up comment 5 rate down comment
    До #2 ( преди 3 години )
    Ми няма и как да има. Японците са практични хора. Самата смахната идея за двутонен танк и спорт е някакъв оксиморон. Горе долу същото като четириврато купе, или купе-комби! Уродливи изгъзици за *** и футболисти.
  • #7
    4 rate up comment 14 rate down comment
    :-) ( преди 3 години )
    Тук няма двигател под 4 литра! Куцо, кьораво, сакато и китайците даже вадят 500 коня от 4литра+ V8 с 3 бензино-колонки в багажника! А майсторлъка е колко можеш да извадиш от 2 литра?!? И все пак хубавото в класацията, че няма недъгави нафтови печки!
  • #6
    4 rate up comment 14 rate down comment
    към Г-н "Факт&q ( преди 3 години )
    Отворете си снимка на "японска талига"Fx-50s прави 100 за 5.3 и харчи 17 като движи с 280, освен това в завоя ти вика натискай да видим дали си уцелил гумите със завиващите си задни колела и за разлика от всички надписи наистина 5 литров v8 макар 10 годишен ненадминат в красотата си дизайн и сериозно конглокентен звук...
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Ясен ( преди 3 години )
    Quadrifoglio прави 100 за 3.4 сек и след два часа тестове беше на 15 разход...
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    АвтоКоментатора ( преди 3 години )
    Хайде първо прочети, пък после коментирай, ако е наложително
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Не ти е ясно, щото си гледал само картинките
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не видях никъде X6M или X5M - Преди няколко дни имаше на тоя сайт новина с drag между Urus и X6M и бмв-то е по-бързо. Не ми е ясно как не е в тая класация...
  • #1
    12 rate up comment 29 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    И една японска талига няма тука защото не могат да правят коли доказан научен факт